Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν το KIA Ceed

Όταν το KIA Ceed «συνάντησε» τα SUV

Το πιο περιπετειώδες και νεότερο μέλος της γκάμας του Ceed συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την πρόθεση των Κορεατών να αποκτήσουν μια νέα SUV πρόταση στην γκάμα τους.

Φωτογραφίες: Automedia

Όπως όλα δείχνουν, η νέα γενιά του Ceed θα αποτελέσει την πλέον πολυδιάστατη στην ιστορία του μοντέλου καθώς, αφού η KIA συμπλήρωσε την γκάμα με το εκκεντρικής shooting brake λογικής Proceed, ετοιμάζει πλέον την τέταρτη, περιπετειώδους υφής και ύφους έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου με την μορφή ενός SUV.

Το νέο SUV το οποίο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα oνομάζεται XCeed, θα αναλάβει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε Stonic και Sportage και πλέον δίνει τα διαπιστευτήρια του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο.

Αν και οι μηχανικοί της ΚIA έχουν καταβάλει αρκετή προσπάθεια σε καμουφλάζ προκειμένου να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς κάποια αδιάψευστα σχεδιαστικά σημάδια που συνδέουν το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο με το ήδη γνωστό Ceed.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές στις αναλογίες τους μαρτυρούν ότι το ΧCeed θα αποτελέσει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκδοση του Ceed με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Φυσικά, η διαφορετική γεωμετρία της ανάρτησης και το αυξημένο ύψος θα αποτελέσουν μέρος της συνταγής, ωστόσο δια της εις άτοπον απαγωγής, το ΧCeed θα διαθέτει μεγαλύτερους θόλους σε συνδυασμό με μεγαλύτερους τροχούς, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα απαραίτητα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος συν τις ράγες οροφής καθώς και ένα αρκετά διαφοροποιημένο πίσω τμήμα το οποίο θα φροντίσει να τονίσει την περιπετειώδη ιδιαιτερότητα του μοντέλου.

Αυτό που αναμένεται να λείψει θα είναι η τετρακίνηση καθώς, το νέο μέλος της γκάμας του Ceed δεν αναμένεται να εντάξει στις προδιαγραφές του σύστημα τετρακίνησης στα πρότυπα των υπολοίπων εκδόσεων του μικρομεσαίου μοντέλου, διατηρώντας τις «αποστάσεις» από το μεγαλύτερο Sportage.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, αναμένεται να ακολουθήσει τα πρότυπα της γκάμας του Ceed περιλαμβάνοντας στις επιλογές τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου και τον υπερτροφοδοτούμενο των 1,4 λίτρων ενώ τις επιλογές του θα συμπληρώσει ένα diesel μοτέρ χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό εξατάχυτο και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων ενώ, στο παλμαρέ του θα συμπεριληφθεί και η δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης τα οποία φιλοδοξούν να αντισταθμίσουν ως ένα βαθμό την απουσία τετρακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη πρεμιέρα του νέου μέλους της γκάμας του Ceed θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024