Φωτογραφίες: Automedia

Όπως όλα δείχνουν, η νέα γενιά του Ceed θα αποτελέσει την πλέον πολυδιάστατη στην ιστορία του μοντέλου καθώς, αφού η KIA συμπλήρωσε την γκάμα με το εκκεντρικής shooting brake λογικής Proceed, ετοιμάζει πλέον την τέταρτη, περιπετειώδους υφής και ύφους έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου με την μορφή ενός SUV.

Το νέο SUV το οποίο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα oνομάζεται XCeed, θα αναλάβει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε Stonic και Sportage και πλέον δίνει τα διαπιστευτήρια του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο.

Αν και οι μηχανικοί της ΚIA έχουν καταβάλει αρκετή προσπάθεια σε καμουφλάζ προκειμένου να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς κάποια αδιάψευστα σχεδιαστικά σημάδια που συνδέουν το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο με το ήδη γνωστό Ceed.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές στις αναλογίες τους μαρτυρούν ότι το ΧCeed θα αποτελέσει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκδοση του Ceed με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Φυσικά, η διαφορετική γεωμετρία της ανάρτησης και το αυξημένο ύψος θα αποτελέσουν μέρος της συνταγής, ωστόσο δια της εις άτοπον απαγωγής, το ΧCeed θα διαθέτει μεγαλύτερους θόλους σε συνδυασμό με μεγαλύτερους τροχούς, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα απαραίτητα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος συν τις ράγες οροφής καθώς και ένα αρκετά διαφοροποιημένο πίσω τμήμα το οποίο θα φροντίσει να τονίσει την περιπετειώδη ιδιαιτερότητα του μοντέλου.

Αυτό που αναμένεται να λείψει θα είναι η τετρακίνηση καθώς, το νέο μέλος της γκάμας του Ceed δεν αναμένεται να εντάξει στις προδιαγραφές του σύστημα τετρακίνησης στα πρότυπα των υπολοίπων εκδόσεων του μικρομεσαίου μοντέλου, διατηρώντας τις «αποστάσεις» από το μεγαλύτερο Sportage.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, αναμένεται να ακολουθήσει τα πρότυπα της γκάμας του Ceed περιλαμβάνοντας στις επιλογές τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου και τον υπερτροφοδοτούμενο των 1,4 λίτρων ενώ τις επιλογές του θα συμπληρώσει ένα diesel μοτέρ χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό εξατάχυτο και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων ενώ, στο παλμαρέ του θα συμπεριληφθεί και η δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης τα οποία φιλοδοξούν να αντισταθμίσουν ως ένα βαθμό την απουσία τετρακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη πρεμιέρα του νέου μέλους της γκάμας του Ceed θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Γράψτε το σχόλιό σας