Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επτά νίκες και τα απίδια του... Αργύρη

Οι επτά νίκες και τα απίδια του… Αργύρη

Πριν από δεκαεπτά χρόνια το Περιστέρι έφτασε το αήττητο σερί του ώς το 12-0, προτού ηττηθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2001 - στην ακροτελεύτια αγωνιστική του Α' γύρου - στο ΟΑΚΑ με 83-74 από τον Παναθηναϊκό

Συνήθως οι ομάδες μπάσκετ της Α1 σώζονται στις οκτώ, ενίοτε και στις επτά νίκες και αυτή την πλάκα έκανα την περασμένη Κυριακή στον Αργύρη Πεδουλάκη…
Το προηγούμενο βράδυ το Περιστέρι είχε νικήσει τόσο το Λαύριο, όσο και το «πρέπει» του που διογκώνεται προϊούσης της σεζόν και έφτασε στις επτά…
Το ξαναγράφω για να μην υπάρξει η παραμικρή παρανόηση: έφτασε στις επτά νίκες σε επτά αγώνες, άρα σώθηκε νωρίς και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω!
Παρεμπιπτόντως αυτή είναι μια παλιά ιστορία που παραπέμπει στη σεζόν 1971-72, όταν τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη, η ΧΑΝΘ ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και κατέβηκε στην Αθήνα για να τους αντιμετωπίσει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.
«Πώς αισθάνεστε μπροστά στην πρόκληση της κατάκτησης του τίτλου;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον (τότε προπονητή) Θόδωρο Ροδόπουλο, ο οποίος τους ξέρανε με την απάντησή του…
«Ποιο πρωτάθλημα; Εμείς να σωθούμε θέλουμε»!!!
Και το Περιστέρι να σωθεί θέλει και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει!
Τα «πρέπει» που συσσωρεύονται, όσο περνάει ο καιρός, δεν σκιάζουν τον Πεδουλάκη που έχει κληθεί να τα διαχειριστεί σε πολλές φάσεις της μπασκετικής ζωής του και δεν εννοώ μονάχα στον (εξ ορισμού υφιστάμενο μεγάλες πιέσεις) Παναθηναϊκό, αλλά και στο ίδιο το λίκνον του.
Πριν από δεκαεπτά χρόνια το Περιστέρι έφτασε το αήττητο σερί του ώς το 12-0, προτού ηττηθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2001 – στην ακροτελεύτια αγωνιστική του Α’ γύρου – στο ΟΑΚΑ με 83-74 από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο τερμάτισε ισόβαθμο στην πρώτη θέση (22-4).
Τώρα (και εν αναμονή του εξ αναβολής αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό), οι δυο ομάδες συγκατοικούν ξανά στο ρετιρέ και το ντέρμπι βρίσκεται μπροστά τους: αυτή τη φορά στην ένατη αγωνιστική, πάλι στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα φανεί πόσα απίδια μπορεί να βάνει ο σάκος του Αργύρη!

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024