Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rivian R1S: Επιβλητική ηλεκτροκίνηση εξ Αμερικής

Rivian R1S: Επιβλητική ηλεκτροκίνηση εξ Αμερικής

Η νεοσύστατη startup Rivian αποκαλύπτει από το Los Angeles ένα επιβλητικό SUV, το οποίο όντας αμιγώς ηλεκτροκίνητο και επταθέσιο φιλοδοξεί να κλέψει τη δόξα της και πωλήσεις από την Tesla με ένα πιο παραδοσιακά αμερικανικό τρόπο.

Eκτός από το ηλεκτροκίνητο pickup R1T, η αμερικανική startup Rivian επεφύλαξε για το Los Angeles μια ακόμα αμιγώς ηλεκτρική όσο και επιβλητική πρόταση με την μορφή ενός επταθέσιου SUV το οποίο εκτός από εντυπωσιακές διαστάσεις και τις πολυτελείς προδιαγραφές του αξιώνει και σπορ επιδόσεις, με προφανή φιλοδοξία να διεκδικήσει μέρος του μεριδίου της Tesla.

Για την ακρίβεια το R1S όπως ονομάζεται το επταθέσιο SUV, εκτός από ηλεκτρική αυτονομία η οποία αγγίζει τα 660 χλμ./ώρα στην έκδοση με τις υψηλότερης απόδοσης μπαταρίες των 180 kWh, υπόσχεται επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Τα παραπάνω μεγέθη αφορούν την κορυφαία έκδοση, καθώς το R1S, θα διατεθεί με τρεις διαφορετικής απόδοσης, εκδοχές μπαταριών των 105 kWh, 135 kWh και την παραπάνω των 180 kWh. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η βασική έκδοση θα προσφέρει αυτονομία 386 χλμ. ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις υπόσχεται επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο που εξασφαλίζει τις παραπάνω επιδόσεις, αποτελείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε τροχό, τα οποία συνδυαστικά αποδίδουν 790 ίππους και το εντυπωσιακό μέγεθος των 1.120 Nm ροπής.

Παρά τα εντυπωσιακά μεγέθη το συνολικό βάρος των 2,65 τόνων και η ηλεκτρική τεχνολογία περιορίζει κάπως τις δυνατότητες του R1S ως προς τα μεγέθη που θα περίμενε κανείς να ακούσει σε επίπεδο ρυμούλκησης και μεταφορικών ικανοτήτων τα οποία προσδιορίζονται σε 800 κιλά και 3,5 τόνους αντίστοιχα.

Αναφορικά με τις off-road ικανότητές του εκτός από την προφανή ικανότητα τετρακίνησης που του εξασφαλίζει η παρουσία ενός μοτέρ για κάθε τροχό, η Rivian αναφέρει διαφυγής 30 μοιρών καθώς και τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει σε υδάτινα εμπόδια βάθους έως και ενός μέτρου.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι το επιβλητικό SUV με μήκος 5,4 μέτρων, πλάτος 2,015 και ύψος σχεδόν 2,0 μέτρα, επενδύει περισσότερο στην πολυτέλεια παρά στην συνήθη σκληροτράχηλη φύση των αντίστοιχα θηριωδών off-road από τα οποία βρίθει η αμερικανική αγορά φροντίζοντας να το υπογραμμίσει με το σχεδιασμό του θαλάμου ο οποίος προβάλει μια μίνιμαλ αισθητική χωρίς φυσικούς διακόπτες, στην οποία κυριαρχούν τα ακριβά υλικά και η ψηφιακή τεχνολογία.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024