Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rivian R1T: Το αντίπαλο δέος του Tesla pickup

Rivian R1T: Το αντίπαλο δέος του Tesla pickup

H αμερικανική Rivian δίνει τα διαπιστευτήρια του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου pickup της εν όψει της επίσημης πρεμιέρας του στην έκθεση του Los Angeles, κλέβοντας τη δόξα της πρωτιάς για την κατηγορία από την Tesla

H Tesla έχει από καιρό συμπεριλάβει στα σχέδιά της, την επέκταση της γκάμας της και προς τα ιδιαιτέρως δημοφιλή, ιδίως για την αμερικανική ήπειρο, pickup, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να αξιώσει την ηλεκτροκίνητη πρωτιά για την κατηγορία, καθώς η Rivian, μια εξίσου αμερικανική όσο και «ηλεκτροκίνητη» startup πρόκειται να παρουσιάσει στην επικείμενη έκθεση του Los Angeles, ένα ηλεκτρικό pickup ονόματι R1T.

Με μήκος 5,5 μέτρων, τo R1T είναι ένα πενταθέσιο pickup το οποίο έχει σχεδιαστεί με κριτήριο τις σχεδιαστικές απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς, αν και αποτελεί μέρος των ευρωπαϊκών σχεδίων της Rivian όταν αυτή συστηθεί και στη γηραιά ήπειρο από το 2021.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, αναμένεται να διατεθεί με τρεις διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες, 105 kWh, 135 kWh και 180 kWh που θα εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία από 370 έως 650 ενώ παρά το βάρος των 2,6 τόνων, υπόσχεται επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις τρεις δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το κινητήριο σύνολο αποτελείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 200 ίππων, έκαστο ενώ το συνολικό μέγεθος ροπής διαμορφώνεται σε 1.400 Nm, στοιχείο που φιλοδοξεί να εξασφαλίζει στο R1T απαράμιλλες off-road δυνατότητες.

Σε αυτές συνηγορούν οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής 34 και 30 μοιρών αντίστοιχα, ενώ στα στοιχεία εξοπλισμού του ανήκει και η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση η οποία μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος σε έως και 36,0 εκατοστά. Παράλληλα το R1T υπόσχεται να αντεπεξέρχεται σε υδάτινα εμπόδια βάθους έως και ενός μέτρου.

Στην αθέατη πλευρά του βρίσκεται μια αρχιτεκτονική τύπου sandwich η οποία συνηγορεί σε μέγιστη πρακτικότητα. Έτσι, το R1T διαθέτει δύο κλειστούς χώρους αποθήκευσης, ένα στον μπροστινό τμήμα με όγκο 330 λίτρα και έναν ανάμεσα στις πίσω πόρτες και στους πίσω τροχούς χωρητικότητας 350 λίτρων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024