Ζυμαρικά με πέστο μαϊντανού
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μαϊντανού δε χάνονται, καθώς η σάλτσα δε θέλει βράσιμο
Υλικά για 5 μερίδες
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
100 γρ. παρμεζάνα
1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
Πιπέρι και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο στο νερό και τα σουρώνετε. Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φύλλα του μαϊντανού, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά, το κουκουνάρι, που προηγουμένως έχετε καβουρντίσει ελαφρά, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μείγμα την παρμεζάνα. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα pesto και σερβίρετε.
- Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Νίκη με Γκβαρντιόλ και Χάαλαντ
- Η Σάλμα Χάγιεκ σαν άλλη Φρίντα Κάλο στην περιοδεία της Μαντόνα – «Αξέχαστη βραδιά»
- Όταν ο Έμερι αποθέωνε τον Μεντιλίμπαρ
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το «φάντασμα» της τρομοκρατίας πλανάται πάνω από το Παρίσι
- Η Βαλούρ αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς του European Cup
- LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης