Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Alpha Bank : Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Βασίλης Ψάλτης

Alpha Bank : Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Βασίλης Ψάλτης

Από τις αρχές του 2019 αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του Δ. Μαντζούνη

O Βασίλης Ψάλτης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην Alpha Bank όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατόπιν της ανακοινώσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αlpha Βank κ. Δημητρίου Π. Μαντζούνη, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.6.2018, της προθέσεώς του να δρομολογήσει τη διαδοχή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας εκκίνησε τη σχετική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την 29.11.2018, με την ομόφωνη ανάδειξη του κ. Βασιλείου Ε. Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος αναλαμβάνει τα σχετικά καθήκοντα την 2.1.2019.

Οπως έχει επισημάνει το Euro2day.gr, η υποψηφιότητα του Β. Ψάλτη συγκέντρωνε εδώ και καιρό τη στήριξη και των ξένων, κυρίως του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, καθώς όσα χρόνια εργάζεται στην τράπεζα δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, άρα δεν είχε εμπλακεί στις δανειοδοτήσεις του ομίλου, για ορισμένες από τις οποίες υπάρχουν δικαστικές διαδικασίες.

Ο Βασίλης Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο. Εργάζεται στην Αlpha Βank από το 2007, το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024