Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Τραμπ για τη συμφωνία του Brexit

Παρέμβαση Τραμπ για τη συμφωνία του Brexit

Ο αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία που επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δυσχεράνει το εμπόριο μεταξύ Ουάσιγκτον και Λονδίνου

Σε παρέμβαση για το Brexit, τη στιγμή που οι διαδικασίες στο βρετανικό κοινοβούλιο βρίσκονται στην τελική ευθεία, προέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία που επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δυσχεράνει το εμπόριο μεταξύ Ουάσιγκτον και Λονδίνου.

«Νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το αν επιτρέπεται ή όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει εμπόριο. Επειδή τώρα, αν κοιτάξετε τη συμφωνία, πιθανόν να μην μπορούν να εμπορεύονται μαζί μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Λευκό Οίκο. «Και αυτό δεν θα ήταν καλό, δεν νομίζω ότι το εννοούσαν αυτό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι ευελπιστεί πως η βρετανίδα πρωθυπουργός «θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», αλλά δεν διευκρίνισε ποια διάταξη της συμφωνίας τον ανησυχεί.

Στο μεταξύ, στις 11 Δεκεμβρίου θα κληθεί να ψηφίσει το βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit η οποία επισφραγίστηκε στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού» που αποφάσισε το Brexit, δήλωσε η Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή με μεγάλο σκεπτικισμό.

Η βουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία διαθέσιμη» δήλωσε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν ξέρει τι θα σημάνει απόρριψη συμφωνίας. «Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί αν αυτή η συμφωνία δεν περάσει. Θα άνοιγε την πόρτα σε περισσότερη αβεβαιότητα και διχόνοια».

«Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν» πρόσθεσε.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024