«Ανοικτός» σε μείωση του ελλείμματος ο ντι Μάιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε στις 23 Οκτωβρίου το σχέδιο του προϋπολογισμού, που προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ. Εκτοτε, διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης, η οποία μέχρι σήμερα εμφανιζόταν αδιάλλακτη.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο δήλωσε ανοικτός σε μείωση του επιπέδου του ιταλικού ελλείμματος σε σχέση με το προβλεπόμενο στο σχέδιο του προϋπολογισμού της Ρώμης, σε μία υποχώρηση που εκτόξευσε στο +3% το χρηματιστήριο του Μιλάνου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε στις 23 Οκτωβρίου το σχέδιο του προϋπολογισμού, που προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ. Εκτοτε, διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης, η οποία μέχρι σήμερα εμφανιζόταν αδιάλλακτη.
«Εάν, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί λίγο, δεν είναι σημαντικό», δήλωσε ο επικεφαλής του λαϊκιστικού κινήματος των 5 Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης μαζί με τον επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.
Ωστόσο, «το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι πολίτες», σημείωσε στο Radio radicale, επαναλαμβάνοντας την σημασία της θέσπισης κοινωνικού εισοδήματος για τους φτωχότερους, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις συντάξεις ώστε να επιτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και η αποζημίωση των μικροκαταθετών που επλήγησαν από την πτώχευση τραπεζών.
Σύσκεψη θα διεξαχθεί απόψε στην έδρα της κυβέρνησης με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Οικονομίας Τζοβάνι Τρία και των Σαλβίνι και ντι Μάιο.
Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του ντι Μάιο, το χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραφε άνοδο 3,07% στις 19.290 μονάδες.
Το σπρεντ υποχωρούσε αντιστοίχως στις 283 μονάδες, έναντι 307 στο κλείσιμο της Παρασκευής.
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Αντιδράσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων
- Το Ιράν «δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ» – Την ένταση προκαλούν οι «αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ»
- Ιράν: Ο πόλεμος εξελίσσεται «πολύ γρήγορα» και «όλα πάνε πολύ καλά, δηλώνει ο Τραμπ
- Λεσόρ: «Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη – Τώρα που θα πάω στο σπίτι θα το διασκεδάσω λίγο»
- Αμερικανικό αεροπλάνο με έξι επιβαίνοντες έχει πέσει σε έρημο στο δυτικό Ιράκ – Πώς έγινε το ατύχημα




