Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η βαριά κληρονομιά της κρίσης

Η βαριά κληρονομιά της κρίσης

Παρά τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά την αύξηση των καταθέσεων, παρά την (ουσιαστική) άρση των capital controls, στο σύνολό του το τραπεζικό σύστημα παραμένει φορτισμένο από τη βαριά κληρονομιά της κρίσης.

Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Μνημονίου, ίσως αποκτούν μεγαλύτερη σημασία τα ευρήματα των θεσμών και οι διαπιστώσεις των τεχνοκρατών που παρακολουθούν στενά εδώ και οκτώ χρόνια την πορεία της οικονομίας μας.
Σε αυτό που στάθηκαν στην πρώτη τους «μεταμνημονιακή έκθεση», και καλό είναι να το αντιληφθούν οι εποπτικές αρχές και όλο το πολιτικό σύστημα, είναι στην κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που σιγοκαίει.
Και αυτό παρά τη ριζική αναδιάρθρωση των τραπεζών, παρά τη στήριξή τους με σημαντικά μέτρα και από τα τρία προγράμματα, παρά την είσοδο νέων κεφαλαίων που εξατμίζονται καθημερινά. Οι τράπεζες αδυνατούν ακόμη και σήμερα να επιτελέσουν τον βασικό τους σκοπό, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλαδή να δανειοδοτήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να αποκομίσουν κέρδη. Τι λένε λοιπόν οι θεσμοί;

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024