Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πολιτεύεστε με καταστροφολογία παντού

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πολιτεύεστε με καταστροφολογία παντού

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πολιτεύεται με ψεύτικα στοιχεία και καταστροφολογία

«Δεν υπάρχει ανομία στη χώρα» απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ανομία στα πανεπιστήμια. Κατηγόρησε δε, τον κ. Μητσοτάκη ότι πολιτεύεται με ψεύτικα στοιχεία και καταστροφολογία.

«Από τις τοποθετήσεις σας αποδεικνύετε βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ισχυρίζεστε, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ότι επί των ημερών της κυβέρνησής μας έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια και ότι αυτό έγινε λόγω της επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου, για να συμπληρώσει:

«Πρόκειται για διπλό ψέμα. Πρώτον, γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης τα κρούσματα είναι μειωμένα και δεύτερον, το βασικό σας επιχείρημα ότι ο νόμος απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας είναι ψευδές. Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ήρθα για να υπερασπιστώ την άποψη ότι ζούμε σε κοινωνία αγγέλων ή δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας» τόνισε και συμπλήρωσε παρά την αύξηση των παρεμβάσεων της αστυνομίας υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «άδικο για τη χώρα, ιδίως σε μία περίοδο που τον τόπο μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες ως τουριστικό προορισμό» να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχει γενικευμένη κατάσταση βίας και ανομίας «θαρρείς και ζούμε στην πόλη του Γκόθαμ Σίτι».

Υπογράμμισε παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στους Έλληνες πολίτες να προστατέψει και να αναβαθμίσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

«Μόνη λύση η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων»

Ο λόγος που στοχοποιείτε τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ότι έχετε μία ιδεοληψία στα ιδιωτικά έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων, ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Σύνδεση των πανεπιστημίων με την οικονομία θέλουμε κι εμείς. Εσείς όμως θέλετε σύνδεσή τους με την αγορά. Αλλά αν η αγορά ορίζει ποια γνώση είναι χρήσιμη, αυτή γίνεται εμπόρευμα» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στη ΝΔ ότι με την πολιτική της, θέλει να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χωρίς να θέλει να εξασφαλίσει την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης.

Όπως τόνισε, μόνη λύση είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024