Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Με ποιους είστε, με τους φοιτητές ή τις συμμορίες των τραμπούκων;

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Με ποιους είστε, με τους φοιτητές ή τις συμμορίες των τραμπούκων;

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ, θα καταργηθεί το άσυλο

«Με ποιους είστε, με τους φοιτητές ή τις συμμορίες των τραμπούκων . Εμείς είμαστε με τον φοιτητή και όχι με τον καταληψία. Είμαστε με τη νομιμότητα και την κανονικότητα» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ, θα καταργηθεί το άσυλο ενώ υποστήριξε ότι η Πολιτεία αδρανεί και άλλοτε φλερτάρει με τους πρωταγωνιστές της βίας. «Το κράτος εμφανίζεται αδύναμο και ανίκανο να προστατέψει τους φοιτητές. Και μαζί τις συνοικίες που τα περιβάλλουν. Τα πανεπιστήμια από κυψέλες ελεύθερης σκέψης έχουν μετατραπεί σε έναν χώρο λογοκρισίας δια της βίας. Το άσυλο ιδεών μετατράπηκε σε άσυλο ανομίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι με τη κυβέρνηση της ΝΔ τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από εμπόρους, συμμορίες και τραμπούκους.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Μέχρι πότε θα ανέχεστε οι φοιτητές να περπατάνε με σκυφτό το κεφάλι μέσα στα πανεπιστήμια. Μέχρι πότε θα ανέχεστε τα «βαποράκια» να μπαίνουν στα πανεπιστημία;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «είμαι εδώ για να προτείνω λύσεις για την αντιμετώπιση που επικρατεί στα πανεπιστήμια». Όπως είπε η ανομία και η βία έχουν καταλάβει  τα πανεπιστήμια. «Εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν τα ΑΕΙ ως βάση για τις δραστηριότητές τους, όπως η διακίνηση ναρκωτικών. Οι διαβόητες συλλογικότητες  ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές. Τις έχουν μετατρέψει σε γιάφκες για μολότοφ και για ορμητήρια σε καταστροφές» σημείωσε ανεβάζοντας τους τόνους.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα μία σειρά γεγονότων βίας και ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να απαντήσει σήμερα στον ίδιο αλλά σε χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές ΑΕΙ. «Με ποιους είστε, με τους φοιτητές ή τις συμμορίες των τραμπούκων . Εμείς είμαστε με τον φοιτητή και όχι με τον καταληψία. Είμαστε με τη νομιμότητα και την κανονικότητα».

Το πρόβλημα της βίας, πρόσθεσε,  δεν είναι τωρινό. «Η νοσηρή κατάσταση υπήρχε αλλά πλέον πάει να γίνει καθεστώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα γιατί δεν θέλει. Αυτό προκύπτει και από το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου».

Εκτός, σημείωσε, ο κ. Μητσοτάκης «αν πιστεύεται κύριε Τσίπρα ότι η ασφάλεια των πανεπιστημίων πρέπει να αναταθεί στο ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα του κ. Γαβρόγλου». Με τη ΝΔ, ανέφερε,  τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από κάθε λογής τραμπούκους. Δεν θα υπάρχει χώρος ούτε δυνατότητα για κατάληψη από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Το άσυλο θα καταργηθεί, δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι την ερώτησή του ουσιαστικά την συνυπογράφουν 1500 φοιτητές, οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολλοί πανεπιστημιακοί, περισσότεροι από 400 καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «που φοβούνται πια γιατί κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και ζητούν από την Πολιτεία να εγγυηθεί τα στοιχειώδη δικαιώματά τους».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Την ερώτησή μου τη συνυπογράφουν άτυπα όλοι αυτοί οι καθηγητές, όπως και φοιτητές που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις σχολές τους, καθηγητές που καταγγέλλουν περιστατικά ξυλοδαρμών και απειλών. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κ. Τσίπρα, όχι μόνο σε μένα. Ως πότε θα συγκαλύπτετε την «ομερτά» της ατιμωρησίας με πράξεις και παραλήψεις, ως πότε θα ανέχεστε παρακρατικές φασιστικές πρακτικές αυτών των ομάδων; Με ποιους είστε; Είστε με τους καθηγητές, τους φοιτητές, και τους εργαζόμενους ή με τις συμμορίες των τραμπούκων και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;».

Έδειξε μάλιστα φωτογραφίες από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για να δείξει την «κατάντια» των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία. Δεν είναι η δουλειά των παιδιών που σπουδάζουν να συγκρούονται με τους ντίλερς των ναρκωτικών, προκειμένου να προστατεύσουν το άσυλο από τις παρεμβάσεις της αστυνομίας».

Με τη κυβέρνηση της ΝΔ τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από εμπόρους, συμμορίες και τραμπούκους. Το άσυλο θα καταργηθεί υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα αλλάξει απλώς ο νόμος, θα καταργηθεί. Το άσυλο όπως ισχύει σήμερα, με τον νόμο Γαβρόγλου είναι προσβολή του κράτους δικαίου, ενθαρρύνει την ανομία.

Δευτερολογία Μητσοτάκη

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα , «ότι η απάντηση σας με προβλημάτισε διότι μιλούσατε σαν να μην αντιλαμβάνεστε τι συνέβη στη χώρα ή επιλέξατε να μην ακούσετε αυτά που σας είπα. Μίλησα για την κατάσταση που περιγράφουν οι φοιτητές και καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Υπάρχει πανεπιστήμιο της Ευρώπης, πρόσθεσε,  «που να παρουσιάσει την εικόνα του Μετσοβίου και του Αριστοτελείου. Έχετε πάει να δείτε τι γίνεται στο Οικονομικό πανεπιστήμιο. Έχετε δει να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μήπως κάπου βολεύεστε με αυτήν την κατάσταση;».

&nbsp

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024