Παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει αποφάσεις για τη μειονότητα»
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας χρησιμοποίησε την Ελλάδα χρησιμοποίησε ως επιχείρημα, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση για τον κούρδο πολιτικό ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Αθήνας προέβη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας χρησιμοποίησε την Ελλάδα χρησιμοποίησε ως επιχείρημα, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση για τον κούρδο πολιτικό ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Σε συνέντευξή του στο CNN Türk, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, ότι δεν είναι έννομη και ότι πρόκειται να αντιταχθούν σε αυτή ως Τουρκία.
Στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη, όπως είπε, και ακόμη απαγορεύουν στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος».
«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου «Τούρκος». Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ» δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επέκρινε, επίσης, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια» ζητώντας την απελευθέρωση του κούρδου πολιτικού.
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442