Φωτογραφίες: Αutomedia

H ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017, ένα ρετρό σχεδιαστικής έμπνευσης και αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο city car το οποίο όπως μαρτυρούν οι πρώτες εικόνες του ως δοκιμαστικού, θα περάσει στην παραγωγή και δη σύντομα –οι πληροφορίες αναφέρουν αρχές 2019 για την Ιαπωνία- χωρίς να απεμπολήσει το χαριτωμένα αναχρονιστική αισθητική του.

Φυσικά, η έκδοση παραγωγής θα αποχωριστεί στοιχεία όπως οι αντίθετα ανοιγόμενες μπροστινές πόρτες, ωστόσο θα αποκτήσει δύο ακόμα πόρτες με «κρυφές» χειρολαβές, ενώ ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή την του την μορφή δείχνει να διαθέτει κάμερες αντί των συμβατικών καθρεφτών, στοιχείο που σε ορισμένες τουλάχιστον αγορές θα διατηρηθεί, προσδίδοντας του έναν lifestyle και σύγχρονο χαρακτήρα.

Επίσης σαφώς προσγειωμένο σε σχέση με το concept car δείχνει η φευγαλέα εντύπωση από το εσωτερικό του όπου το Urban EV όπως είναι προς το παρόν γνωστό το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, δεν θα διαθέτει την οθόνη «υπερπαραγωγή» του πρωτοτύπου η οποία καταλάμβανε όλη την έκταση του ταμπλό και το εσωτερικό των θυρών.

Παρ΄όλα αυτά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία gadgets και οθόνης αφής που θα στοιχειοθετήσουν τον χαρακτήρα μιας lifestyle ηλεκτρικής πρότασης.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού συνόλου, αν και επί του παρόντος η Honda κρατά κλειστά τα χαρτιά της, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μπαταρίες του θα εξασφαλίζουν αυτονομία 250 χλμ.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι με δεδομένο ότι θα κάνει πρεμιέρα σύντομα στην Ιαπωνία θα αποκτήσουμε μια σαφέστερη εικόνα για το Urban EV το οποίο στη γηραιά ήπειρο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας