Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για το μισθολογικό των κληρικών

Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για το μισθολογικό των κληρικών

Η κυβέρνηση βλέποντας πλέον ότι έχει απομονωθεί στο θέμα που άνοιξε για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας και κυρίως όσο αφορά στο μισθολογικό, κάνει δεύτερες σκέψεις καθώς γνωρίζει ότι ένας «πόλεμος» με την Εκκλησία δεν θα την ωφελήσει

Την ώρα που οι αντιδράσεις της ιεραρχίας και απλών κληρικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση όσο αφορά στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών, η κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω προαναγγέλλοντας εξαντλητικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας.

Φαίνεται πως από το Μαξίμου δεν είχαν σταθμίσει τις σθεναρές αντιδράσεις που θα υπήρχαν από την ιεραρχία ειδικά για το μισθολογικό κομμάτι και τον … εξοστρακισμό των 8.500 κληρικών από το Δημόσιο με αποτέλεσμα κάποιοι να προειδοποιούσαν ότι θα μπορούσαν να προχωρήσουν ακόμη και χωρίς την συγκατάθεση της Εκκλησίας στη σύνταξη σχεδίου νόμου.

Οι τελευταίες δηλώσεις υπουργών ωστόσο, δείχνουν ότι η κυβέρνηση αλλάζει … ρότα ειδικά μετά την «κόκκινη γραμμή» που έβαλαν οι ιεράρχες για το μισθολογικό. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε κύκλο συζητήσεων με ιεράρχες ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα της Συμφωνίας που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει κατανοητά ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωνε με νόημα ότι η η κυβέρνηση δεν βιάζεται. Μάλιστα, και οι δύο οι υπουργοί επεσήμαναν ότι υπάρχει χρόνος για να τα βρουν οι δύο πλευρές μέχρι τις εκλογές.

Η κυβέρνηση βλέποντας πλέον ότι έχει απομονωθεί στο θέμα που άνοιξε για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας και κυρίως όσο αφορά στο μισθολογικό, κάνει δεύτερες σκέψεις καθώς γνωρίζει ότι ένας «πόλεμος» με την Εκκλησία δεν θα την ωφελήσει.

Στα… κάγκελα οι ιεράρχες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε η Αρχιεπισκοπή προς τους κληρικούς της, το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, εντός της επόμενης εβδομάδας θα λάβουν χώρα συναντήσεις προκειμένου το σύνολο των κληρικών να ενημερωθεί για «υπηρεσιακά θέματα και τρέχοντα ζητήματα».

Σε αυτές, όπως είναι προφανές θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της μισθοδοσίας. Την ίδια στιγμή, ο αρχιεπίσκοπος ιερώνυμος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των μητροπολιτών και τις «βολές» που δέχθηκε για τον τρόπο με το οποίο χειρίστηκε το προσύμφωνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει τώρα ότι «εγώ θα μιλήσω τελευταίος».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024