Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» επιμένει ο Ιερώνυμος

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» επιμένει ο Ιερώνυμος

Αναφερόμενος εκ νέου στις αντιδράσεις κληρικών και Μητροπολιτών στην πρόσφατη συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας

Τη φράση «εγώ θα μιλήσω τελευταίος» επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, αναφερόμενος εκ νέου στις αντιδράσεις κληρικών και Μητροπολιτών στην πρόσφατη συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας.

Η συγκεκριμένη δήλωση ειπώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας στο «Χίλτον», με αφορμή την έναρξη του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας προέβη στην ίδια ακριβώς δήλωση, μετά το πέρας του εσπερινού, στη Λιβαδειά. «Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» δήλωσε χαρακτηριστικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Ο κ. Ιερώνυμος τις προηγούμενες ημέρες, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ιεραρχίας η οποία επιχείρησε να βάλει «ταφόπλακα» στα όποια σχέδια για τη μισθοδοσία των εκκλησιαστικών λειτουργών, συντάχθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα χαιρετίζοντας τη δήλωσή του. Παρέλειψε πάντως -σκοπίμως ή όχι- να κάνει αναφορά στο ζήτημα της μισθοδοσίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε η Αρχιεπισκοπή προς τους κληρικούς της, το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, εντός της επόμενης εβδομάδας θα λάβουν χώρα συναντήσεις προκειμένου το σύνολο των κληρικών να ενημερωθεί για «υπηρεσιακά θέματα και τρέχοντα ζητήματα».

Σε αυτές, όπως είναι προφανές, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της μισθοδοσίας με τον κ. Ιερώνυμο να καλείται, σε εκρηκτικό κλίμα, να γίνει αποδέκτης της έντονης ανησυχίας των κληρικών, μεγάλη μερίδα των οποίων από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας.

Από την άλλη πλευρά, στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης υπάρχει έντονος προβληματισμός αναφορικά με την περιβόητη συμφωνία που έχει προκαλέσει τον ξεσηκωμό των ιερέων και δεκάδων μητροπολιτών, αλλά και την έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.

Έτσι, με το βλέμμα στις κάλπες του 2019 και μετά τη σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ο Αλέξης Τσίπρας προχωράει σε δεύτερες σκέψεις, προκρίνοντας τη διπλωματική οδό σε αντίθεση με τη σκληρή γραμμή που είχε αρχικώς υιοθετηθεί.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024