Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maximou... Air Travel

Maximou… Air Travel

Ποιο θέμα έφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτησή του προς τον κατά αρμοδιότητα υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο

«Τρία χρόνια μετά, τα τρία αεροσκάφη παραμένουν στις υπηρεσίες της κυβέρνησης εν μέσω καταγγελιών για κατάχρησή τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις πτήσεις του υπερπολυτελούς G-V (Gulfstream V) για κοντινές διαδρομές ενώ προορίζεται για υπερατλαντικές».

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτησή του προς τον κατά αρμοδιότητα υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, και ζητεί αναλυτικές απαντήσεις για όλα τα κόστη ανά πτήση και ανά αεροσκάφος, για το αν προτίθεται η κυβέρνηση να πουλήσει ή να παραχωρήσει κάποιο ή κάποια από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για κοινωνικούς σκοπούς και, τέλος, ποια στελέχη της κυβέρνησης χρησιμοποίησαν κυβερνητικό αεροσκάφος, για ποια αποστολή και αν συνοδεύθηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα.

Η τελευταία παρατήρηση (εάν απαντηθεί) θα έχει ενδιαφέρον για να μάθουμε και επισήμως (διότι ανεπισήμως το ξέρουμε) ποιοι πολιτικοί ταξίδευαν με τα κυβερνητικά αεροσκάφη μαζί με μέλη της οικογένειάς τους. Θα είχε επίσης ενδιαφέρον, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, να υπάρξει ενημέρωση και για τα στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και C-130.

Ο κ. Αμυράς υπενθύμισε και μια εντολή του Πρωθυπουργού, τότε (Φεβρουάριος του 2015) που το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς βρισκόταν σε πρώτη αναφορά: «Δίνουμε εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς, από την ίδια την κυβέρνηση»…

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024