Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλακ Φράντει είχαμε και στο χωριό μας

Μπλακ Φράντει είχαμε και στο χωριό μας

Όλα ξεκίνησαν στα Άνω και Κάτω Κωτσοβολιώτικα

Μπλακ Φράντει, Χάλογουιν, Θενκσγκίβινγκ η ημερολογιακή ατζέντα της χρονιάς μας πια έχει γεμίσει νέες επετείους, καινούργιες συνήθειες και αφορμές χαράς. Είναι όμως όλα αυτά ξενόφερτες γιορτές; Είναι στην πραγματικότητα καινούργιες συνήθειες; Είχαμε και στην αρχαία Ελλάδα Μπλακ Φράντει; Παλιές ιστορίες έρχονται τώρα στο φως από το ιστορικό αρχείο του Κωτσόβολου.

Πέρσι, εξετάσαμε την περίπτωση του ξακουστού «Μαύρου» Παρασκευά και τις τρελές εκπτώσεις που έβαλε στο μπακάλικό του. Φέτος, η ιστορία πάει παρακάτω και οι μαρτυρίες αναφέρουν πως τα διπλανά χωριά είχαν ξεσηκωθεί και θέλησαν να αποκαταστήσουν  την ιστορική αλήθεια, μακριά από την πρώτη αφήγηση του μπακάλικου του Παρασκευά.

Οι μάρτυρες εξετάστηκαν και τα λόγια τους είναι αποκαλυπτικά. Η κυρία Κική θυμάται πως ήταν της Αγίας Παρασκευής, μεγάλη η χάρη της, με τις προετοιμασίες για το πανηγύρι να μαίνονται. Η ιδέα ήταν να γίνει πιο «μονδέρνο» και οι γυναίκες του χωριού αποφάσισαν να κάνουν τα σεμεδάκια μαύρα… με μαύρο μαλλί! Έτσι λοιπόν κάτι που ήταν της Αγίας Παρασκευής, κάτι και το μαύρο σεμεδάκι (!), έμεινε το «Μαύρη Παρασκευή».

Όλα καταλήγουν πως πρόκειται για παραδοσιακή συνήθεια, η οποία φαίνεται να ξεσηκώνει και άλλες συνήθειες. Τα Άνω και Κάτω Κωτσοβολιώτικα έχουν αλλάξει. Τα σεμεδάκια αλλάζουν χρώμα, η κυρία Κική κατεβαίνει από το Ντάτσουν και χορεύει κική τσάλεντζ στο Μήτσο για να του πει πως τον αγαπά, το χωριό βρίσκεται σε ρυθμούς μπλακ φράιντεϊ. Πού αλλού? Μα φυσικά στον Κωτσόβολο γιατί «μπλακ φράιντεϊ» υπήρχε, αλλά σαν του Κωτσόβολου κανένα!

Η Κωτσόβολος μας έχει βάλει όλους να σκεφτόμαστε, αν είχαμε και στο χωριό μας Μαύρη Παρασκευή, και από ό,τι μας αποδεικνύει, είχαμε! Πάρτε για παράδειγμα την Κική, την δική σας γιαγιά, τον δικό σας παππού, το δικό σας χωριό. Ακούστε τους, ρωτήστε τους και ανακαλύψτε την αλήθεια. Ναι είχαμε «μπλακ φράιντεϊ» στο χωριό μας,  αλλά προσφορές σαν του Κωτσόβολου, πουθενά! Άντε και στο βολιουμ θρι! Μέχρι τότε μπλακ φράιντεϊ που #ΙΖ_ΚΑΜΙΝΚ_ΣΟΥΝ στον Κωτσόβολο.

Ντον’τ σκιπ. Το Μπλακ Φράιντει του Κωτσόβολου δεν το προσπερνάς!

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024