Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να λήξει η εκκαθάριση στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ζητούν οι εργαζόμενοι

Να λήξει η εκκαθάριση στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ζητούν οι εργαζόμενοι

Κατάληψη της κεντρικής πύλης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) πραγματοποιούν από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι

Κατάληψη της κεντρικής πύλης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) πραγματοποιούν από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, ζητώντας να λήξει η εκκαθάριση της εταιρείας και να δοθεί λύση για την αμυντική βιομηχανία, που από το 2013 μέχρι σήμερα «περιμένει την υλοποίηση των κατά καιρούς κυβερνητικών υποσχέσεων».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι παρέταξαν στην πύλη οκτώ στρατιωτικά οχήματα και συγκεκριμένα δύο ρυμουλκά αρματοφορείς «Oshkosh», που έχουν ανακατασκευαστεί στην ΕΛΒΟ, ισάριθμα τζιπ «Hummer», τρία φορτηγά «Man», από την παρτίδα που προοριζόταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου και ένα πρότυπο τεθωρακισμένο όχημα «Κένταυρος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας, υποστήριξε ότι λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ έχει «καταδικαστεί» σε έλλειψη παραγωγικού αντικειμένου, αφού δεν μπορεί να αναλάβει νέα προγράμματα. Πρόσθεσε ότι η ΕΛΒΟ διαθέτει πολύ αξιόλογη παραγωγική υποδομή, βάσει της οποίας θα ήταν εφικτό να λειτουργούν ταυτόχρονα τέσσερις μονάδες παραγωγής, αλλά παρόλα αυτά έχει οδηγηθεί σε μαρασμό.

«Διεκδικούμε να λήξει η εκκαθάριση και ζητούμε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μέσα στον Δεκέμβριο πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την ΕΛΒΟ» σημείωσε ο κ. Αλιόγκας και πρόσθεσε ότι στο επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους κι εφόσον δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για την ΕΛΒΟ, δεν αποκλείεται ακόμη και να «κατασκηνώσουν» έξω από το αρμόδιο υπουργείο.

Συμπλήρωσε δε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ είναι 316, οπότε «οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντιληφθούν οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση κάνει λόγο για τη διατήρηση λιγότερων, π.χ., για 220 άτομα». Ο κ.Αλιόγκας υποστήριξε ακόμα ότι χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων υπάρχουν μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι μετά. Σχετικά με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, χαρακτήρισε ως σωτήρια την παραγωγική ανάσα που έδωσαν στην εταιρεία οι επισκευές, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη παραδοθεί 55 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο του 3ου Thessaloniki Summit, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, επισήμανε ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προχωρήσει ο τρίτος διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ, μετά την κήρυξη των δύο που προηγήθηκαν ως άγονων. Μέχρι στιγμής, σημείωσε ο κ.Πιτσιόρλας, που δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση του διαγωνισμού αυτή τη φορά, υπάρχουν πέντε ενδιαφερόμενοι για την αμυντική βιομηχανία. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει επαφές με τους ενδιαφερόμενους, τους οποίους και συνάντησαν ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024