Συνήθως, όταν πιάνει δουλειά ένας νιόφερτος κόουτς σε μια ομάδα, φέρνει μονομιάς τα πάνω κάτω. Είτε γιατί θέλει να εντυπωσιάσει είτε για να δείξει σε όλους ότι παρέλαβε καμένη γη. Λες και πρόκειται για μαινόμενο ταύρο σε υαλοπωλείο κατά το κοινώς λεγόμενο. Ο Αγγελος, στη χθεσινή του πρεμιέρα στον πάγκο της Εθνικής, παρά τα όσα σκέφτονταν αρκετοί, ήταν ιδιαίτερα μετρημένος στην επιλογή της αρχικής ενδεκάδας. Ουσιαστικά μόνο μία αλλαγή έκανε: χρησιμοποίησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, έχρισε βασικό του «κίπερ» τον «άσο» της Μπενφίκα.
Φυσικά, αυτή η κίνηση είχε περισσότερο να κάνει με το παρασκήνιο και τον αγώνα τακτικής που δόθηκε προκειμένου ο τερματοφύλακας να επιλέξει ελληνική αθλητική υπηκοότητα. Δεν θα ήταν έξυπνο να τον απογοητεύαμε ή και να τον χάναμε στην πορεία.
Επί της ουσίας, τώρα: ο Αναστασιάδης είχε αφουγκραστεί το κλίμα ακόμη και στα ενδότερα της ομάδας. Γνώριζε πως ορισμένοι είχαν επιφυλάξεις και αυτό δεν σχετιζόταν μόνο με τους παράγοντες ή τον κόσμο, αλλά και με τους ποδοσφαιριστές.
Απέφυγε να τραντάξει το σκάφος, δεν έβαλε τρίτον κεντρικό αμυντικό, κράτησε την επετηρίδα και προφανώς οτιδήποτε άγγιγμα κάνει στη βασική ενδεκάδα θα το δούμε στα επόμενα… τεύχη. Ακόμη και την τριάδα πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μήτρογλου, ο Αγγελος την άφησε στο χορτάρι να αρχίσει το ματς.
Και Πέλκας και Μάνταλος και φυσικά Φορτούνης. Κι ας έχουν κοινά σημεία στο παιχνίδι τους. Ηταν φανερό ότι πόνταρε στο ταλέντο των μέσων, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δημιουργία και ποικιλία στην ανάπτυξη. Η ομοιογένεια, το χάρισμα και η ποιότητα ήταν οδηγός του προπονητή σε αυτή την πρώτη παρουσία του στον άκρη του πάγκου της Εθνικής μας.
Και κάτι ακόμη: η διοίκηση της ΕΠΟ δεν έκανε καλό δώρο στον τεχνικό. Γιατί η εικόνα του Ολυμπιακού Σταδίου προκαλούσε θλίψη. Είναι που είναι «κρύο» και με εξέδρες μακριά από τον αγωνιστικό χώρο, χθες ήταν και άδειο.
Το πείσμα, όμως, αυτά έχει. Τα λάθη ορισμένοι τα κατάλαβαν, αλλά αυτό συνέβη ύστερα από τα σημαντικά ραντεβού. Να δούμε το μέλλον τι θα δείξει. Θα οδηγήσουν την Εθνική σε ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό με τα όποια θετικά ή αρνητικά του ή θα την έχουν να περιφέρεται από τη μία άκρη της Επικράτειας στην άλλη; Η επιλογή είναι δική τους. Αρκεί να έχει μια λογική και να την τεκμηριώσουν.