Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή του ίδιου σχολείου όπου φοιτούσε 15χρονος αυτόχειρας

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή του ίδιου σχολείου όπου φοιτούσε 15χρονος αυτόχειρας

Η υπόθεση προκαλεί πολύ μεγάλο προβληματισμό αφού πρόκειται για μαθητή του ίδιου σχολείου με αυτό του φοιτούσε ο 15χρονος, ο οποίος απαγχονίστηκε τον περασμένο Ιούλιο

Τέλος στη ζωή του προσπάθησε να βάλει 15χρονος μαθητής στην Αργυρούπολη, εξαιτίας του bullying που βίωνε.

Η υπόθεση προκαλεί πολύ μεγάλο προβληματισμό αφού πρόκειται για μαθητή του ίδιου σχολείου με αυτό του φοιτούσε ο 15χρονος, ο οποίος απαγχονίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή όταν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο μαθητής Γυμνασίου προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με μία ζώνη. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο θείος του, ο οποίος ενημέρωσε την οικογένεια του παιδιού, που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Στο ίδιο σχολείο φοιτούσε ο 15χρονος, η αυτοκτονία του οποίου είχε σοκάρει το πανελλήνιο τον περασμένο Ιούλιο.

Το παιδί, το οποίο ήταν ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού, είχε αφήσει πίσω του σημείωμα με το οποίο κατονόμαζε έξι συμμαθητές του.

Η διευθύντρια του σχολείου φοβάται μήπως πίσω από το νέο περιστατικό είναι η ίδια ομάδα που ενοχλούσε τότε το αγόρι που αυτοκτόνησε.

Η ίδια ενημέρωσε τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος διέταξε το αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για το περιστατικό.

Πατέρας 15χρονου: Υπήρξε νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο ίδιο σχολείο του γιου μου

Νωρίτερα, τη σχετική καταγγελία είχε κάνει ο τραγικός πατέρας του 15χρονου Νικόλα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τον Ιούλιο.

«Μου μεταφέρθηκε και είχα πολύ ένταση, ξέρετε όταν ακούω τέτοια περιστατικά δεν νιώθω πολύ άσχημα. Η περίπτωση αυτή μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μπουλινγκ όμως δεν παύει να είναι μια απόπειρα αυτοκτονίας ενός ανηλίκου και μάλιστα στο ίδιο σχολείο που πήγαινε ο Νικολάκης μας εμένα με θορύβησε και έβγαλα μια ανάρτηση στο facebook» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά από το περιστατικό του παιδιού μου, έκανε δύο ημερίδες και άλλη μια τρίτη σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων της οποίας ήμουν μέλος. Το σχολείο έκανε κάποιες προσπάθειες να κάνει κάποια σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς αλλά το βασικό, κατά την κρίση μου πάντα, θα ήταν να υπήρχε ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας ψυχολόγος, πρωτίστως σε αυτό το σχολείο» είπε μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

«Αντιλαμβάνομαι ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν ειδικοί και όχι εγώ, γιατί δεν έχω τις γνώσεις, απλά καταδεικνύω την καθυστέρηση και ολιγωρία που υπάρχει. Και εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους γονείς του παιδιού που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή του, υπογράμμισε το γεγονός, πως το παιδί τους είναι καλά και το πρόλαβαν και αυτό είναι ευτυχία.

«Το παιδί αυτό ήταν στο ίδιο Γυμνάσιο στην Τρίτη τάξη, δεν ξέρω περισσότερα γιατί όταν μου είπαν τι έγινε, σταμάτησε και έκοψα τους διαλόγους, δεν ήθελα να μάθω περισσότερα για ευνόητους λόγους. Γιατί αν μάθαινα ότι η απόπειρα του παιδιού αυτού προέρχεται από μπουλινγκ και ήταν τα ίδια παιδιά που παρενόχλησαν το παιδί μου θα είχα διαφορετική στάση πιο επιθετική. Προσπαθώ να προφυλάξω τον εαυτό μου χωρίς να έχω πολλές γνώσεις» είπε και συνέχισε:

«Πρέπει να πέσουμε στο πρόβλημα για να λυθεί και ευτυχώς που το παιδί είναι καλά, είναι τυχεροί οι γονείς αυτού του παιδιού που το προλάβανε και δεν το χάσανε».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024