Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Τελευταίο φραστικό επεισόδιο όπως αναφέρει στο ημερολόγιο του σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου, όπου είχε έντονο καβγά με φίλη του αλλά και φίλους του που βρίσκονταν στην ίδια παρέα

Στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναζητούν πλέον οι αρχές τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Σε αυτό αναφερόταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην ψυχολογική βία που δέχονταν από συμμαθητές και φίλους, χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, άρχισε να γράφει τις πρώτες του σημειώσεις στις αρχές Ιουνίου.

Τελευταίο φραστικό επεισόδιο όπως αναφέρει στο ημερολόγιο του σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου, όπου είχε έντονο καβγά με φίλη του αλλά και φίλους του που βρίσκονταν στην ίδια παρέα.

Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας πως τον επηρέασε αρνητικά και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Στη μια και μισή τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκε από τους γονείς του απαγχονισμένος στην πέργκολα της μονοκατοικίας τους.

Στα σημειώματα, εκτός από λόγια αγάπης για την οικογένειά του, αναφερόταν στις πιέσεις που δεχόταν και κατονόμασε έξι νεαρούς γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Καταθέσεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς αλλά και οι φίλοι του 15χρονου. Στην τελευταία του σημείωση στο ημερολόγιο, ζητάει χίλια συγγνώμη από τους γονείς του και τον αδελφό του, τονίζει πως τους αγαπάει πάρα πολύ αλλά «δεν αξίζει να ζει μόνο γι΄ αυτούς».

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην αυτοχειρία το 14χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Όπως μετέδωσε το Star που μίλησε με συμμαθητές του, ο νεαρός έδειχνε χαρούμενος, κάνοντας μάλιστα και δημοσιεύσεις στο στα Social Media. Όμως, είχε και ψυχολογικές μεταπτώσεις, όπως έχουν κι όλα τα παιδιά στην εφηβική ηλικία.

Συμμαθήτρια του νεαρού που μίλησε στο κανάλι ανέφερε:

«Πολλές φορές καθόμασταν στο ίδιο θρανίο, μιλάγαμε… Ήταν ανοιχτό παιδί. Ποτέ δεν έδειξε σε κανέναν ότι μπορεί κάτι να τον απασχολεί. Ούτε έδειχνε κλειστός στον εαυτό του και μοναχικός τύπος. Ήταν χαρούμενος. Δεν ήταν χαρακτήρας που ό,τι και να λέγανε τον πείραζε. Παρόλο που ήμουν κάθε μέρα μαζί του ποτέ δεν είχα δει την ώρα του σχολείου να συμβαίνει κάτι, κάποιος να τον πειράξει ή να τον κοροϊδέψει. Απλά μπορεί 1-2 παιδιά να έρχονταν σε μένα και να μου έλεγαν κάτι για εκείνον».

«Είχαμε μια γιορτή και ήμασταν μαζί. Ήταν χαρούμενος, γέλαγε, δεν έδειχνε να τον ανησυχεί κάτι. Μετά κανόνισε με τα υπόλοιπα παιδιά να ξανασυναντηθούμε όποτε θέλουμε αλλά όχι Δευτέρα ή Παρασκευή γιατί θα έδινε πτυχίο για τα Ισπανικά».

Όπως λέει η ίδια «κανένας δεν κατάλαβε τίποτα και αυτό είναι που μας συγκλονίζει όλους. Το γεγονός ότι όλοι τον ξέραμε και ποτέ κανείς δεν κατάλαβε κάτι τέτοιο. Έχουμε τρελαθεί όλοι. Ακόμα και στους πιο κοντινούς φίλους δεν έδειξε να τον ενοχλεί το παραμικρό».

Διαβάστε επίσης:

Κατεπείγουσα έρευνα για την αυτοκτονία του 15χρονου

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024