Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε απλές αλλαγές για να χάσετε εύκολα κιλά

Πέντε απλές αλλαγές για να χάσετε εύκολα κιλά

Δε χρειάζεστε πάντα μια στερητική δίαιτα για να αδυνατίσετε.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους και να χάσουν βάρος, αλλά δεν αντέχουν τις στερήσεις και τη δίαιτα. Η αλήθεια είναι πως τα αυστηρά και περιοριστικά προγράμματα διατροφής συχνά μοιάζουν με καταναγκαστικά έργα.

Αν, λοιπόν, έχετε τη διάθεση να πραγματοποιήσετε μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, προκειμένου να χάσετε βάρος και να αισθανθείτε ομορφότερα, ακολουθήστε τους πέντε παρακάτω κανόνες.

1. Μειώστε τη ζάχαρη στον καφέ σας

Αν πίνετε τον καφέ σας γλυκό, από σήμερα κιόλας προτιμήστε τον μέτριο, ενώ αν πίνετε τον καφέ σας μέτριο, τότε… επιλέξτε τον σκέτο. Ειδικά αν καταναλώνετε πολλούς καφέδες, αυτός είναι ένας πολύ απλός και πρακτικός τρόπος να μειώσετε τη ζάχαρη που προσλαμβάνετε καθημερινά.

2. Μειώστε τους απλούς υδατάνθρακες

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μειώνει κανείς όταν θέλει να χάσει βάρος, είναι οι απλοί υδατάνθρακες. Ξεχάστε το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά, τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε με αντίστοιχα ολικής άλεσης. Έτσι, θα μείνετε χορτάτη για περισσότερη ώρα!

3. Επιλέξτε το γλυκό σας έξυπνα

Για τις περισσότερες γυναίκες το πιο δύσκολο βήμα σε μια δίαιτα είναι ο περιορισμός των γλυκών. Επειδή σίγουρα κάποια στιγμή θα θελήσετε να γευτείτε κάτι γλυκό, αυτό που μπορείτε να κάνετε, ώστε να μη μετανιώνετε μετά, είναι να επιλέξετε έξυπνα. Προτιμήστε ένα ζελέ φρούτων, το οποίο έχει ελάχιστες θερμίδες, ή γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς.

4. Ενυδατωθείτε

Αποτελεί την πιο κλασική συμβουλή είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε όχι, καθώς ο οργανισμός σας πρέπει να είναι συνεχώς ενυδατωμένος για να λειτουργεί σωστά. Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό από ό,τι πίνατε συνήθως και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το πράσινο τσάι. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτοξινωθεί ο οργανισμός σας, θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας και θα μειωθεί η όρεξή σας για φαγητό.

5. Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

Δεν εννοούμε απαραίτητα να εγγραφείτε στο γυμναστήριο ή να «λιώνετε» με τις ώρες στον διάδρομο. Αν πάλι νιώθετε τη διάθεση να γυμναστείτε τόσο, ακόμα καλύτερα! Για όσες δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη γυμναστική, υπάρχουν και πιο απλές λύσεις, όπως να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί τον ανελκυστήρα, να περπατήσετε μέχρι μια σχετικά κοντινή απόσταση αντί να οδηγήσετε ή να εντάξετε το ποδήλατο στις καθημερινές σας μετακινήσεις.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024