Η ΑΕΚ έδωσε μεσοβδόμαδα ένα μεγάλο και ξεχωριστό παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο. Ένα ματς στο οποίο η Ένωση στάθηκε με αξιοπρέπεια και της δίνει εμπειρίες που θα μπορεί να αξιοποιήσει στη συνέχεια. Όμως, το ματς της εβδομάδας για τον Δικέφαλο είναι άλλο.

Η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο άδειο ΟΑΚΑ αφενός κρύβει κινδύνους και αφετέρου μπορεί να αλλάξει, έτσι ή αλλιώς, τους συσχετισμούς στην προσπάθεια της ΑΕΚ για τον τίτλο.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ που ήδη κρίνει πετυχημένη τη χρονιά της ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτό έχει επιτευχθεί από την πρόκριση με την Βίντι (την ομάδα που έκανε… πλάκα στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και τελικώς τον αφήνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας).

Η ουσία για την ΑΕΚ είναι όμως το πρωτάθλημα που έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Ο ΠΑΟΚ θα χάσει κι άλλους βαθμούς, ο Ολυμπιακός θα μείνει κι άλλο εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο της αφαίρεσης βαθμών και ως εκ τούτου, για την ΑΕΚ είναι όλα ανοικτά. Αρκεί να έρθει το τρίποντο την Κυριακή. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, παρότι έχουμε μόλις Νοέμβρη, το τρένο του τίτλου θα απομακρυνθεί επικίνδυνα. Ακόμα και οριστικά.

Το ματς είναι ίσως το πιο κρίσιμο μέχρι στιγμής στη χρονιά για την ΑΕΚ. Καλό το Τσάμπιονς Λιγκ, «μαγεία» το «Αllianz Arena», αλλά τα… σοβαρά είναι ο Ατρόμητος, ο δεύτερος σερί τίτλος και ο Ατρόμητος που έρχεται στο ΟΑΚΑ για αποτέλεσμα