Οι Τούρκοι απαντούν στον Καμμένο : Πάντοτε ζητάμε άδεια πτήσης μέσα στα έξι μίλια
«Είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, ότι μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια για χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας», απαντά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στον έλληνα υπουργό Αμυνας.
Αποτελεί συνήθη και όχι καινούρια πρακτική να ζητάμε άδεια για την είσοδο των μαχητικών μας στον ελληνικό εναέριο χώρο, απαντούν οι Τούρκοι στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν για πρώτη φορά σε μία τέτοια κίνηση.
Ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συζήτησης για τα αναδρομικά, είπε ότι για πρώτη φορά οι Τούρκοι ζήτησαν τη συναίνεση της ελληνικής πολιτείας για να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της, και αποτίμησε ως θετικό το συγκεκριμένο γεγονός αφού κάθε φορά πετούν εντός του ελληνικού εναερίου χώρου χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδια πτήσεως.
Απαντώντας με γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, τόνισε ότι «όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια για χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας».
Και πρόσθεσε ότι «και η χώρα μας όπως είναι φυσικό, αναγνωρίζοντας τα 6 μίλια ως θαλάσσιο και επομένως και εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζητεί άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις πρακτικές για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι καινούρια πρακτική».
Λόγω της γιορτής της ΠΑ…
Ο κ. Καμμένος είχε αναφέρει, επίσης, την Πέμπτη στη Βουλή ότι η κίνηση της γειτονικής χώρας εντάσσεται σε πρωτόκολλο που προβλέπει την αποφυγή των εντάσεων σε εορτές όπως ήταν η χθεσινή που γιόρταζε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πηγές όμως από το ΓΕΑ τόνιζαν πως οι Τούρκοι έχουν και στο παρελθόν προχωρήσει σε παραβιάσεις του εναερίου χώρου ανήμερα μεγάλων εορτών.
Αλλά όπως έλεγαν χθες, επειδή γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία και υπάρχει συσσωρευμένη ένταση φοβήθηκαν να τραβήξουν το σκοινί και να προκαλέσουν σε μια τόσο βαθιά φορτισμένη μέρα τους έλληνες πιλότους.
- Ποιες ομάδες της Euroleague θέλουν τον Ντάριο Σάριτς
- Οι πρώτες μέρες με το κουτάβι στο σπίτι – Τι να περιμένουμε και τι κάνουμε
- Μαρινέλλα: Έτοιμη η βιογραφία της από τον Γιάννη Ξανθούλη – Οι άγνωστες στιγμές της ζωής της
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/2): «Δράση» με Champions League και Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ
- Καισαριανή: Στο Βέλγιο εμπειρογνώμονες του ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες – Χαρακτηρισμός τη συλλογής ως μνημείο
- Κόφτης στις δαπάνες επαγγελματιών με το νέο Ε3 – Τι αλλάζει
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Ε’)
- Κακοκαιρία: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για 9 περιοχές – Κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442