Τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, ότι ουδέποτε ανέφερε πως η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τζόρτζ Σόρος, κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Κοτζιάς.

Όπως δήλωσε με νόημα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε εκδήλωση στην Κομοτηνή, «τον κ. Καμμένο ρωτήστε. Αν τα παίρνει πίσω, χαρά μου».

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την διαφωνία του με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε μία παραλλαγή του γερμανικού μοντέλου όπου ο Πρόεδρος εκλέγεται από ένα μεικτό σώμα κοινοβουλευτικών, αυτοδιοικητικών και κληρωτών.

Όπως είπε ο Νίκος Κοτζιάς, με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, καθώς δεν είχαμε καλά αποτελέσματα όποτε στην Ελλάδα είχαμε δυαρχία.

Οι αναφορές του για το τέλος της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, η επιμονή του σε ό,τι αφορά αυτά που ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για τον Σόρος και τα 50 εκατ. ευρώ αλλά και οι σαφείς αιχμές και προς τον Αλέξη Τσίπρα, μεταφράζονται ως πρόθεση να αποτελέσει μια συνιστώσα εντός του κόμματος που θα μιλά όποτε θέλει.

Κάτι που θα αποτελεί για τον Μαξίμου μια κινούμενη βόμβα, καθώς ξέρει πολλά εκ της θέσεώς του και το κυριότερο. Είναι ανεξέλεγκτος κάθε φορά που κάποιος θα προσπαθήσει να τον απαξιώσει ή να αποδομήσει το έργο του στο ΥΠΕΞ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να αναδείξει ηγετικό και αυτόνομο προφίλ σε συγκεντρώσεις και ομιλίες που θα κάνει, ενώ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στην πολιτική κατάσταση υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις άλλες διπλωματικές κινήσεις που έκανε.