Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χτύπημα Κοτζιά κατά Καμμένου: Φτάνει η ανοχή σε όσους απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση

Χτύπημα Κοτζιά κατά Καμμένου: Φτάνει η ανοχή σε όσους απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση

«Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε κάποιον που απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση» είπε μιλώντας για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ αποκάλυψε ότι είχε υποβάλλει άλλη μία φορά παραίτηση του στις 19 του Σεπτέμβρη «όταν ο ΥΠΕΘΑ έκανε τις δηλώσεις στις ΗΠΑ οι οποίες πρέσβευαν διαφορετική πολιτική»

Αιχμές κατά του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, άφησε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θα αναφερθεί στην αιγιαλίτιδα ζώνη, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει δύο χρόνια πριν, ενώ παράλληλα είπε ότι είχε υποβάλλει παραίτηση και στα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε κάποιον που απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση» είπε αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ αποκάλυψε ότι είχε υποβάλλει άλλη μία φορά παραίτηση του στις 19 του Σεπτέμβρη «όταν ο ΥΠΕΘΑ έκανε τις δηλώσεις στις ΗΠΑ οι οποίες πρέσβευαν διαφορετική πολιτική».

Στη συνέχεια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «OpenTV» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «είχα πει στον Πρωθυπουργό πως έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, καθώς από τη στιγμή που τέλειωσαν τα μνημόνια η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα και συνεργασία με σοσιαλιστικές δυνάμεις. Ως κυβέρνηση σωτηρίας συνεργαστήκαμε με τη Λαϊκή Δεξιά» επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζοντας  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί με προοδευτικές δυνάμεις

Για τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο είπε πως «η διαφωνία με τον Πάνο Καμμένο ήταν θεμελιακή διαφωνία και όχι προσωπική», λέγοντας πως κάποιοι προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ως κόντρα Κοτζιά – Καμμένου.

«Προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως μια προσωπική διαφωνία ανάμεσα στον κ. Καμμένο και σε μένα και μετά να εμφανιστεί ότι είμαι ζόρικο παιδί κι ότι υπάρχει πρόβλημα με τον χαρακτήρα μου», ανέφερε.

Ο Τσίπρας ήξερε για την Αιγιαλίτιδα ζώνη

Ο τέως υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σταδιακής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, που ανακοινώθηκε λίγο πριν την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι δεν ήταν κάτι αιφνιδιαστικό, καθώς η επέκταση των χωρικών υδάτων ήταν δουλειά δύο ετών, ενώ προ εξαμήνου το Προεδρικό Διάταγμα είχε παραδοθεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Πριν μπω για το αποχαιρετιστήριό μου ρώτησα τον πρωθυπουργό αν μπορώ να το ανακοινώσω. Μου είπε ναι. Ρωτήστε και τον πρωθυπουργό, είναι δύο ετών δουλειά», ανέφερε.

«Η παραίτησή μου δεν ήταν παρόρμηση»

Μιλώντας για την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε: «Ο καθένας με τις ευαισθησίες του. Η πολιτική πρέπει να έχει και συναίσθημα. Η παραίτησή μου δεν οφειλόταν σε παρόρμηση.

Μάλιστα, άφησε νέες αιχμές, τόσο κατά του κ. Καμμένου, όσο και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο και τον οδήγησαν σε παραίτηση, σημειώνοντας ότι κατά τη συζήτηση που έγινε διαπίστωσε ότι «ο υπουργός Άμυνας προσβλέπει σε διαφορετική πολιτική και δεν έγινε αντιμετώπιση».

«Είμαι σοβαρός άνθρωπος», πρόσθεσε.

«Είμαι από πλούσια οικογένεια δεν χρηματίζομαι από τον Σόρος»

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί χρηματισμού από την εταιρεία του Σόρος υπογράμμισε ότι είναι από πλούσια οικογένεια και δεν έχει ανάγκη από χρηματισμό.

«Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατομμύρια για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια», δήλωσε.

«Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε επίσης προσθέτοντας πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση καλό θα ήταν να υπάρξει πλήρης έλεγχος του χρηματισμού των μυστικών υπηρεσιών.

Υπογράμμισε ότι τα περί χρηματισμού τα ισχυρίζονται όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια γιατί βγάζουν λεφτά από την αυτό και δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό.

Για την παραίτηση του

Για την επιστολή παραίτησής του προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι πρόκειται για μια επιστολή με απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις προς τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς για ποιον λόγο δεν την δίνει ο ίδιος στη δημοσιότητα, είπε πως αν ήθελε να το κάνει θα την είχε δώσει απευθείας στα Μέσα, ενώ για τις διαρροές που έχουν κυκλοφορήσει είπε ότι «καμία δεν έχει πέσει μέσα».

«Μόνο με τη Δικαιοσύνη μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου»

Όσον αφορά στη μήνυση που κατέθεσε την Δευτέρα είπε πως «αποτελεί τον μόνο τρόπο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου» υπογραμμίζοντας ότι έχει δεχθεί πάνω από 300 απειλητικές επιστολές και σφαίρες, σημειώνοντας πως η στόχευση στο πρόσωπό του ήταν να δυσκολευτεί η πολιτική που θα έκανε την Ελλάδα να έχει μεγάλη δυναμική στα Βαλκάνια.

«Δεν έχω κάποιο ΜΜΕ ή κάποιο άλλο τρόπο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, παρά μόνον τη Δικαιοσύνη» συνέχισε.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ζήτησε να συνδεθεί το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς με τις παλαιότερες υποθέσεις, όταν του είχαν σταλεί σφαίρες «με εκβιαστικό χαρακτήρα».

«Είμαι καθαρός άνθρωπος κι επειδή δεν έχω να φοβηθώ, πάω εγώ πρώτος», σημείωσε.

«Νομίζετε ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας»

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για επανεξέταση του θέματος με τα Σκόπια τον Μάρτιο.

«Η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων και τον Δεκέμβρη. Και η συμφωνία λέει ότι θα πρέπει να έρθει άμεσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να ψηφιστεί, κάτι που μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα. Νομίζετε ότι ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας;» είπε με νόημα.

Αναφερόμενος και πάλι στον Πάνο Καμμένο είπε πως στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε να υπάρξουν εγγυήτριες δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

«Αυτό που δεν θέλουμε εμείς για την Κύπρο, το προτείνουμε για τον σβέρκο άλλης χώρας» είπε και συνέχισε: «Δεν θα δεχόταν κανένας Σλαβομακεδόνας εγγυήτρια δύναμη την Αλβανία».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024