Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΓΔΜ : Συζητούνται οι συνταγματικές αλλαγές

ΠΓΔΜ : Συζητούνται οι συνταγματικές αλλαγές

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, η συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων επί των προσχεδίων των τεσσάρων τροπολογιών του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, η συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων επί των προσχεδίων των τεσσάρων τροπολογιών του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συζήτηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριών ημερών, βάσει του κανονισμού της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ότι η συζήτηση για κάθε μία τροπολογία δεν μπορεί να ξεπεράσει τις τρεις ημέρες.
Το επόμενο βήμα, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή, θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής ώστε να διεξαχθεί ψηφοφορία για την ψήφιση των τροπολογιών αυτών του Συντάγματος.

Η ψηφοφορία στη Βουλή αναμένεται να διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου. Για την έγκριση των τροπολογιών του Συντάγματος απαιτείται απλή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, την οποία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ διαθέτει άνετα.

Την προηγούμενη βδομάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, είχε εκτιμήσει ότι η όλη διαδικασία της τροποποίησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ θα ολοκληρωθεί περίπου στα μέσα Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης αυτής, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η τρίτη και τελευταία φάση της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, κατά την οποία η κυβέρνηση θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο τις τελικές προτάσεις της για το περιεχόμενο των συνταγματικών τροπολογιών, οι οποίες θα συζητηθούν διαδοχικά στην Επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί με την τελική ψηφοφορία, κατά την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024