Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβρόσιος κατά Συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου: Πάρτε τα λάβαρα της αντίστασης

Αμβρόσιος κατά Συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου: Πάρτε τα λάβαρα της αντίστασης

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού

Την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου προκάλεσε η καταρχήν Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους. Ο μητροπολίτης χρησιμοποιώντας βαριές κουβέντες κατά του πρωθυπουργού καλεί τους πιστούς να πάρουν «τα λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας» υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η «ορθοδοξία πουλήθηκε με  επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα».

Ο κ. Αμβρόσιος υποστήριξε ότι «η εκκλησιαστική περιουσία  όση μας έχει απομείνει, χάνεται κι’ αυτή!Το αδηφάγο Ελληνικό Κράτος, με πρόσχημα την από κοινού αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της, εντελώς ανέξοδα οικειοποιείται και κατατρώγει το 50% αυτής. Εκτός αυτού υπάρχει ο κίνδυνος, ώστε η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί-Μνημεία!».

Σημειώνει ακόμη πως ο «Εφημεριακός Κλήρος «εξωπετάγεται» και ποδοπατείται! Πρόσωπα σαν τον κ. Καρανίκα μπορούν να εισπράττουν κάθε μήνα ένα παχυλό μισθό ως Στελέχη του Πρωθυπουργικού Επιτελείου, αλλά, δυστυχώς, ο Έλληνας παπάς, ο οποίος όχι μόνον εργάζεται εικοσιτέσσερες ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού οποιαδήποτε ώρα ο χριστιανός μπορεί να τον καλέσει, ΑΛΛΑ και στους ώμους του κουβαλάει μια ένδοξη ιστορία διακοσίων τόσων χρόνων, μετά την απελευθέρωση του Γένους από την Τουρκική δουλεία, χωρίς να προσμετράμε και την ανεκτίμητη προσφορά του στα τετρακόσια (400) τόσα χρόνια της δουλείας (βλ. κρυφό Σχολείο, Μοναστήρια, όπως η Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο κλπ.),καθώς, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, ο Έλληνας Ορθόδοξος Παπάς φέρει στους ώμους του μια ανεκτίμητη προσφορά στο Ελληνικό Γένος και Έθνος, ο ΙΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣπετάγεται στα σκουπίδια! Το Ελληνικό Κράτος θα ξεγράψει τον ιερέα από τους καταλόγους των μισθοδοτουμένων από τον Κρατικό Κορβανά!».

Σε άλλο σημείο, αναφέρει στο γνωστό ύφος του, ότι «ο Πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχόταν, ότι θα σχίσει τα Μνημόνια, τελικά όλως αυθαίρετα σήμερα ξεσχίζει και ποδοπατάτει τη Συμφωνία με την Διοικούσα Εκκλησία περί μισθοδοσίας του Ελληνικού Εφημεριακού Κλήρου, μια Συμφωνία, που υπεγράφη πολλές δεκαετίες πρίν ως αντάλλαγμα της μεγάλης σε έκταση και αξία εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, την οποία έλαβε από τη Μητέρα Εκκλησία! Βλέπετε τις υπογραφές τους τηρούν οι έντιμοι άνθρωποι! Όταν λέμε «θα ξεσχίσουμε τα Μνημόνια» και αντί να ξεσχίσουμε υπογράφουμε τα χειρότερα Μνημόνια, τότε η κατάσταση καθίσταται Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024