Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Κασόγκι : Επιχείρησαν να σβήσουν το υλικό από τις κάμερες στο προξενείο

Υπόθεση Κασόγκι : Επιχείρησαν να σβήσουν το υλικό από τις κάμερες στο προξενείο

Να καλύψουν τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, επιχείρησαν υπάλληλοι του προξενείου στην Τουρκία, επιχειρώντας να αποκρύψουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Να καλύψουν τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, επιχείρησαν υπάλληλοι του προξενείου στην Τουρκία, επιχειρώντας να αποκρύψουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Όπως μετέδωσε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Sabah», οι σαουδάραβες υπάλληλοι του προξενείου επιχείρησαν να «ξηλώσουν» την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του κτηρίου στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αποκρύψουν το υλικό από τις κάμερες, οι οποίες βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου.
Συγκεκριμένα, στις 6 Οκτωβρίου, ένας υπάλληλος του προξενείου προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο «video system», το οποίο υπήρχε έξω από το προξενείο και το οποίο ελεγχόταν από τις τουρκικές αρχές.
Ο υπάλληλος φέρεται να εγκατέστησε έναν ψηφιακό κωδικό, μέσω του οποίου αποτρεπόταν η πρόσβαση στα βίντεο από την είσοδο του κτηρίου.

Ωστόσο η προσπάθεια του έπεσε στο κενό καθώς η αστυνομία είχε ήδη αποκρυπτογραφήσει τον κωδικό, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα και ανακτώντας κάθε αντίγραφο βίντεο.

«Όλα αυτά υποδηλώνουν, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι οι Σαουδάραβες δεν διερευνούσαν την υπόθεση. Αντίθετα την απέκρυπταν» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Al Zazeera, Άντριου Σίμονς.

Μέχρι και σήμερα το πτώμα του πρώην αρθρογράφου της Washington Post και επικριτή της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν, εξακολουθεί να αγνοείται.

Το Ριάντ έχει παραδεχθεί ότι η δολοφονία πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του προξενείου, στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το ειδεχθές έγκλημα.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024