Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή : Καρέ-καρέ οι κινήσεις του εκτελεστή

Αυτός είναι ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή : Καρέ-καρέ οι κινήσεις του εκτελεστή

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι είναι επαγγελματίες εκτελεστής ο οποίος παρακολουθούσε στενά το θύμα. Είναι από τις περιπτώσεις όπου κάποιοι προσλαμβάνουν έναν δολοφόνο ο οποίος στη συνέχεια είτε φεύγει στο εξωτερικό είτε κρύβεται για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Ενας νεαρός άνδρας, ιδιαίτερα ευκίνητος, ψυχρός εκτελεστής ο οποίος δεν διστάζει να πυροβολήσει ξανά και ξανά και να δώσει και τη χαριστική βολή. Αυτό είναι το προφίλ του δολοφόνου του Γιάννη Μακρή στη Βούλα, όπως φαίνεται πλέον και από την κάμερα υψηλής ευκρίνειας που κατέγραψε τη δολοφονία.

Ο ψυχρός εκτελεστής φορούσε μαύρο τζόκεϊ, σπορ μπουφάν και μαύρο παντελόνι. Ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα καθώς κανένας από τους περίοικους δεν άκουσε τους πυροβολισμούς ενώ έτσι δείχνει και η εικόνα.

Από τα καρέ φαίνεται επίσης ότι γνωρίζει πως υπάρχουν κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία και δεν κοιτά προς τα εκεί, φροντίζει να κρύβει το πρόσωπό του. Επίσης, είναι φανερό ότι καιροφυλακτούσε, περίμενε πότε ο Μακρής θα βγει από το σπίτι για να τον εκτελέσει. Οι δολοφόνοι, διότι εικάζεται ότι υπήρξε και υποστηρικτική ομάδα, είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή, ήξεραν πώς να φύγουν, που να περιμένει το αυτοκίνητο ή η μηχανή που παρέλαβε τον εκτελεστή.

Οι αρχές εξετάσουν εξονυχιστικά το βίντεο και συλλέγουν όσες περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ του δολοφόνου. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι είναι επαγγελματίες εκτελεστής ο οποίος παρακολουθούσε στενά το θύμα. Είναι από τις περιπτώσεις όπου κάποιοι προσλαμβάνουν έναν δολοφόνο ο οποίος στη συνέχεια είτε φεύγει στο εξωτερικό είτε κρύβεται για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Επαγγελματικό χτύπημα δείχνει και ο σιγαστήρας που χρησιμοποιήθηκε, ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι δράστες επέλεγαν καλάσνικοφ που κάνουν μεγάλο θόρυβο. Το «ήσυχο» όπλο είναι λογικό σε μια περιοχή κλειστή, με αδιέξοδα. Ηθελαν να τον σκοτώσουν και να φύγουν χωρίς να τους εμποδίσει κανείς που άκουσε πυροβολισμούς.

Η επιλογή του σημείου για την επίθεση μοιάζει με χτυπήματα κατά ανθρώπων της νύχτας που τις περισσότερες φορές γίνονται μέσα σε αυτοκίνητο αν και σε αυτή την περίπτωση ο δολοφόνος επέλεξε ένα ήσυχο σημείο μακριά από πολυσύχναστους δρόμους.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Ο φονιάς ρίχνει τις πρώτες βολές από τη μεριά του συνοδηγού και ο 46χρονος προσπαθεί να βγει από το μαύρο μικρό αυτοκίνητό του. Μάλιστα η κάμερα πιάνει και τη λάμψη από τους πρώτους πυροβολισμούς.

Ο Μακρής προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια τραυματισμένος όμως ο δολοφόνος αλλάζει κατεύθυνση και πριν ο Γιάννης Μακρής προλάβει να κάνει δύο με τρία βήματα τον πυροβολεί ξανά από πολύ κοντινή απόσταση.

Ο δολοφόνος κοιτάζει να δει αν το θύμα έχει πεθάνει και τρέχει να εξαφανιστεί.

Ο 46χρονος έπεσε νεκρός στο δρόμο έχοντας στο ένα χέρι το κλειδί του αυτοκινήτου και στο άλλο το κινητό του.
Το υλικό αυτό βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών οι οποίοι και το εξετάζουν καρέ, καρέ.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι όταν έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας οι αστυνομικοί το κινητό του 46χρονου χτυπούσε διαρκώς καθώς τον καλούσαν οι συνεργάτες του που τον περίμεναν στα εγκαίνια της νέας του εταιρείας.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024