Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ερρίκος Ντυνάν» : Πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις υπουργούς δείχνει το πόρισμα

«Ερρίκος Ντυνάν» : Πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις υπουργούς δείχνει το πόρισμα

Το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν, υποστηρίζει ότι υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες από τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Βορίδη και προτείνει προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων»

Tο τμήμα του πορίσματος που αναφέρεται στο «Ερρίκος Ντυνάν» παραδόθηκε στους επικεφαλής των κομμάτων, οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος, εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στο πόρισμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, όπως επίσης γίνεται αναφορά σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν, υποστηρίζει ότι υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες από τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Βορίδη και προτείνει προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων». Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πόρισμα θα πρέπει να διαβιβαστεί στην εισαγγελία για την περαιτέρω διερεύνηση των φακέλων. Όσον αφορά στα ονόματα των υπουργών οι  οποίοι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολιτικές ευθύνες αυτοί είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον οποίο αναφέρουν ότι στην κατάθεση του  απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια ενώ το δεύτερο όνομα είναι του  Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα:
«Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι οι πολιτικές ευθύνες των Κυβερνήσεων των ετών 1992 – 2014 (και κυρίως των ετών 2006 – 2014) και των Υπουργών Υγείας, οι οποίοι παρενέβησαν είτε νομοθετικώς, είτε με άλλους τρόπους (Δ. Αβραμόπουλος, Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης), εκ του επιδιωχθέντος και εν τέλει επιτευχθέντος αποτελέσματος (εκποίηση δια πλειστηριασμού του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ») είναι σαφείς και μεγάλες, αφορώσες τόσον την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου, όσον και την μη ορθή υπηρέτηση του εν ευρεία εννοία δημοσίου συμφέροντος, που επλήγη από τη μεταβολή του περιεχομένου και των όρων της δωρεάς του Ε.Ε.Σ. προς το Κ.Ι.Ε.Ν. ως προς τις διατάξεις του Οργανισμού του υπέρ του κοινωφελούς σκοπού, που αυτό ετάχθη να εξυπηρετεί».

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» θα συζητηθεί, αύριο Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πόρισμα

porisma

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024