Η μήνυση Κοτζιά κατά πάντων είναι η μία πλευρά της υπόθεσης. Ο πρώην ΥΠΕΞ υψώνει τους τόνους λέγοντας επί της ουσίας ότι τον στοχοποίησαν με αφορμή και το «Μακεδονικό». Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αιχμές που αφήνουν κύκλοι του Νίκου Κοτζιά. Και τα βέλη κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, για τις υποθέσεις με τις βίζες στις οποίες ενεπλάκη από τον υπουργό Αμύνης και το όνομα του επιχειρηματία Σόρος, από το περιβάλλον του κ. Κοτζιά λέγεται ότι κύρια πηγή της διαρροής δεν είναι ο υπουργός Αμυνας, αλλά κέντρο εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό θεωρεί πως κρύβεται πίσω απο τα δημοσιεύματα» αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, η οποία δημοσιεύει και δήλωση του Νίκου Κοτζιά που λέει στους συνεργάτες του «ότι θέλουν να με φοβίσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν ο πρώην υπουργός άφησε στην άκρη την αντιπαλότητά του με τον υπουργό Αμυνας και στρέφεται εναντίον άλλων. Και κυρίως ποιούς εννοεί όταν αφήνει αιχμές για το Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοτζιάς στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει τον Θανάση Καρτερό θεωρώντας ότι η προσπάθεια αποδόμησής του και «σπίλωσής» του προέρχεται από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα εντός του Μαξίμου αλλά και σε δημοσιογραφικά γραφεία.

Θα έχει ενδιαφέρον η υπόθεση μιας και οι δύο πρωταγωνιστές προέρχονται από το ΚΚΕ, οπότε ξέρουν πώς παίζεται το παιχνίδι.