Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακεδονικό: Ενημέρωση για τις διαγραφές αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια ζητά η ΝΔ

Μακεδονικό: Ενημέρωση για τις διαγραφές αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια ζητά η ΝΔ

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με τη διαγραφή αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια, που αποφασίστηκε από τη μεικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ υπέβαλαν σήμερα στη Βουλή η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, κι ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε δήλωσή της η κ. Κεραμέως σημειώνει ότι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-ΠΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, αποφασίστηκε από κοινού η ΜΔΕΕ να εργαστεί για τη διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στα σχολικά εγχειρίδια.

Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς να μας ενημερώσουν αν αποφασίστηκε να διαγραφούν αναφορές από τα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια, και αν ναι, ποιες ακριβώς είναι αυτές και για ποιους λόγους αποφασίστηκε η διαγραφή τους. Επιπλέον, να καταθέσουν δημόσια τα πρακτικά τής εν λόγω συνάντησης ή κάθε άλλης συνάντησης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το μείζον αυτό ζήτημα» αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας – ΠΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα (ΜΔΕΕ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τα δύο μέρη υιοθέτησαν τους κανόνες διαδικασίας της ΜΔΕΕ και συμφώνησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων. Αποφασίστηκε από κοινού, όπως επίσης ανακοινώθηκε, η ΜΔΕΕ να εργαστεί για τη διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024