Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος κατά Τούρκων: Ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου

Καμμένος κατά Τούρκων: Ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου

Ο Πάνος Καμμένος αφήνεται από την κυβέρνηση να κάνει εθνικοπατριωτικές δηλώσεις σε μια προσπάθεια να φτιάξει το πολιτικό του προφίλ, μετά τα πισωγυρίσματα με το «Μακεδονικό.

Με λεονταρισμούς Καμμένου σε ρόλο… υπουργού Εξωτερικών, απαντά η κυβέρνηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε «ληστές» όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα ενεργειακά κοιτάσματα. Κι ενώ η επίσημη διπλωματία και ο… υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας, κρατούν χαμηλά τους τόνους υπογραμμίζοντας όμως ότι η Αγκυρα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, έρχεται ο υπουργός Αμυνας να μιμηθεί τους ακραίους κύκλους της Τουρκίας και να απαντήσει αναλόγως χαρακτηρίζοντας τους Τούρκους «πειρατές του Αιγαίου».

Ο Πάνος Καμμένος αφήνεται από την κυβέρνηση να κάνει εθνικοπατριωτικές δηλώσεις σε μια προσπάθεια να φτιάξει το πολιτικό του προφίλ, μετά τα πισωγυρίσματα με το «Μακεδονικό. Ο υπουργός είπε: «Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές όπως ξέρετε σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο στις αποφάσεις και οι πειρατές κρίνονται από τα Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες εισβάλλουν παρανόμως. Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο, προστατεύει την εθνική της κυριαρχία, ζητά την συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες διεθνείς και αυτό θα πράξει και στο μέλλον. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και παράλληλα δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα τα οποία της δίνει το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συνθήκες και θα πρέπει κάποιοι να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδος, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα της ΕΕ. Όταν λοιπόν παραβιάζονται τα θαλάσσια, τα χερσαία ή τα εναέρια σύνορα της Ελλάδος τότε παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ.

Είμαστε μετά από τρία χρόνια σε θέση να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στην Συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο. Θα συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει κάθε χώρα. Τον υποθαλάσσιο και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η περιοχή μας γίνεται το ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου».

Την Κυριακή, την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης μίας κορβέτας στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν αλλά και του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας περί Αιγαίου, οι διπλωματικές πηγές τόνιζαν ότι «ο μόνος  δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα. Και πρόσθεσαν: «Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας».

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση αποθεμάτων αερίου στα τουρκικά ύδατα και στα ύδατα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Η αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με το κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την θάλασσα στους πειρατές».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024