Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurogroup για συντάξεις: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος

Eurogroup για συντάξεις: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος

«Δεν συζητήθηκε η Ελλάδα, αλλά επειδή το θέμα των συντάξεων επανέρχεται εξετάζουμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει ώστε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα» τόνισε ο Μάριο Σεντένο

Το μήνυμα ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών.

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές διεξάγουν συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2019 και στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων αξιολογούν και το ύψος του δημοσιονομικού χώρου πάνω από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019» δήλωσε ο Σεντένο, προσθέτοντας ότι «αυτός ο στόχος δεν είναι υπό συζήτηση».

Παράλληλα, τόνισε πως στο Eurogroup «δεν συζητήθηκε η Ελλάδα, αλλά επειδή το θέμα των συντάξεων επανέρχεται εξετάζουμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει ώστε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε πως «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν έχουμε να υποβάλουμε πρόσθετες ερωτήσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό» ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τώρα το μέγεθος του πλεονάσματος και πώς θα χρησιμοποιηθεί».

«Η προϋπόθεση είναι ο δημοσιονομικός χώρας. Ο δημοσιονομικός χώρος φαίνεται να είναι εκεί, πρέπει να δούμε το μέγεθος του δημοσιονομικού  χώρου, οι συζητήσεις συνεχίζονται και μετά πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί» ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σημείωσε ότι «η δέσμευση του 3,5% δεν αμφισβητείται από κανέναν στην ελληνική κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι οι «δεσμεύσεις από το προηγούμενο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να αμφισβητούνται».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024