Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική, καθώς οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις βαθμολογικές απώλειες που είχαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήταν όμως πολύ σημαντική και για έναν ακόμα λόγο, που έχει να κάνει με την υπόσχεση που έδωσαν προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού πριν από το μεγάλο παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των πειραιωτών και οι παίκτες του είχαν μια πολύ χρήσιμη κουβέντα στο Ρέντη, δύο μέρες πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τους κίτρινους. Και στην διάρκεια αυτής της συζήτησης, έδωσαν μια υπόσχεση για τον αγώνα απέναντι στον Άρη. Ότι θα έδιναν το 100% στην «μάχη» του Βικελίδης για να πάρουν τη νίκη και αυτό ακριβώς έκαναν.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά, ότι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν χαρακτήρα στο χθεσινό παιχνίδι και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι κίτρινοι αντιμετώπισαν σαν «τελικό» το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μη νομίζει κάποιος ότι ο Πάκο Ερέρα δεν είχε καταλάβει πως τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για την παραμονή του στον πάγκο του Άρη, αν η ομάδα του έχανε από τους ερυθρόλευκους. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε στην διάρκεια της σημερινής μέρας με την διοίκηση του Άρη ν’ ανακοινώνει την απομάκρυνση του Ισπανού προπονητή.

Όπως και να’ χουν τα πράγματα η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι ότι πήρε μια μεγάλη νίκη δείχνοντας πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο, επιμένοντας σε σωστές ποδοσφαιρικές αρχές για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας. Και είναι επίσης πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους ότι όλοι οι παίκτες δείχνουν να είναι έτοιμοι να προσφέρουν. Το έδειξε ο Σα, το έδειξε φυσικά και ο Σισέ με την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κούτρη καθώς ο νεαρός αριστερός μπακ δείχνει πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Μαρτίνς από την πλευρά του είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού πήρε πολύ καλό βαθμό στο παιχνίδι με τον Άρη κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τους ερυθρόλευκους.

Ειδικά η συνεργασία Σισέ – Βούκοβιτς ήταν πολύ ενθαρρυντική ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι δύο στόπερ της ομάδας του λιμανιού έκαναν εξαιρετικό ματς και ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε να πει μόνο καλά λόγια για την απόδοση τους στο παιχνίδι με τον Άρη.