Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και άλλος μεθυσμένος πιλότος σε ιαπωνική εταιρεία

Και άλλος μεθυσμένος πιλότος σε ιαπωνική εταιρεία

Είχε καταναλώσει σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από το επιτρεπόμενο όριο.

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) ζήτησε την Πέμπτη συγγνώμη για την καθυστέρηση της πτήσης Λονδίνο- Τόκιο την Κυριακή, αφού τα αποτελέσματα στο αλκοτέστ που υποβλήθηκε ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους βγήκαν θετικά, και έδειξαν μάλιστα ότι είχε καταναλώσει σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από το επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Το αεροσκάφος της JAL αναχώρησε από το Λονδίνο την Κυριακή με καθυστέρηση μιας ώρας και εννέα λεπτών. «Η εταιρεία ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους επιβάτες και όλα τα πρόσωπα που επηρεάστηκαν από τις ενέργειες αυτού του υπαλλήλου» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου.

Εκπρόσωποι της JAL εξήγησαν στους δημοσιογράφους ότι ο συγκυβερνήτης είχε κάνει αλκοτέστ και στο σπίτι του, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν βγει αρνητικά.

Ο άνδρας όμως δεν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του οδηγού του λεωφορείου, που τον μετέφερε στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Ο συγκυβερνήτης συνελήφθη από την αστυνομία, αφού τον εξέτασαν με συσκευή μέτρησης αλκοόλ στην αναπνοή και του έκαναν εξετάσεις αίματος.

Προφυλακίστηκε

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρώτο τεστ που διενεργήθηκε στο σπίτι του δεν έγινε σωστά» σχολίασε ο Μουνεάκι Κιταχάρα, διευθυντής επικοινωνίας της Japan Airlines, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο 42χρονος συγκυβερνήτης ομολόγησε την ενοχή του την Πέμπτη ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου: το τεστ έδειξε ότι είχε 189 μικρογραμμάρια αλκοόλ ανά 100 χιλιοστόλιτρα αίματος, σχεδόν 10 φορές το όριο των 20 μικρογραμμαρίων που επιτρέπονται για πιλότο.

Παραμένει προφυλακισμένος και η δίκη του θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Η συγγνώμη της Japan Airlines διατυπώθηκε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη άλλης ιαπωνικής εταιρείας, της All Nippon Airways, ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ενός εκ των πιλότων της είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις σε αρκετές πτήσεις.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024