Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ: Η Ιταλία δεν θα βγει από το ευρώ, δεν θέλει να αυτοκτονήσει

Γιούνκερ: Η Ιταλία δεν θα βγει από το ευρώ, δεν θέλει να αυτοκτονήσει

«Για πρώτη φορά κάποιος λέει ότι οι κανόνες (της ΕΕ για τον προϋπολογισμό) δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτό θα έχει συνέπειες» δήλωσε

Δεν υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ιταλία το ευρώ καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονία, αλλά το γεγονός ότι η Ρώμη αψηφά τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «θα έχει επιπτώσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 που περιλαμβάνει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 2,4% του ΑΕΠ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έχει απορρίψει, λέγοντας ότι το έλλειμμα είναι πολύ υψηλό, και έχει ζητήσει από τη Ρώμη να αλλάξει τα δημοσιονομικά της πλάνα.

«Δεν βλέπω αυτόν τον κίνδυνο διότι κανείς δεν διαπράττει αυτοκτονία» δήλωσε ο Γιούνκερ στο αυστριακό δίκτυο ORF ερωτηθείς για το εάν η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, αλλά πρόσθεσε ότι αναμένει να υπάρξουν επιπτώσεις από τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό.

«Για πρώτη φορά κάποιος λέει ότι οι κανόνες (της ΕΕ για τον προϋπολογισμό) δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτό θα έχει συνέπειες» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το ποιες είναι αυτές οι συνέπειες, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ρώμη πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα της Κομισιόν έως τα μέσα Νοεμβρίου «και τότε θα δούμε».

«Πολλοί Ιταλοί θέλουν να παραμείνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας αυξανόμενος αριθμός Ιταλών επίσης στηρίζουν ξεκάθαρα το ευρώ διότι οι Ιταλοί… αντιλαμβάνονται, νιώθουν, γνωρίζουν, αισθάνονται ότι το ευρώ τους προστατεύει και εκείνους. Και σε ό,τι αφορά τα επιχειρήματα, θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε.

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024