Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη στα βήματα του Μπράιαν Κλαφ

Η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη στα βήματα του Μπράιαν Κλαφ

Η σπουδαία πρωτοβουλία της Νότιγχαμ Φόρεστ επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη να βοηθήσει το φιλανθρωπικό έργο μιας οργάνωσης που στέκεται στο πλευρό των άστεγων της πόλης θα έκανε πολύ υπερήφανο τον Μπράιαν Κλαφ

Το… όχι και τόσο γνωστό τάκλιν του Πολ Γκασγκόιν στον Γκάρι Τσαρλς της Νότιγχαμ Φόρεστ στα πρώτα λεπτά του τελικού του FA Cup το 1991, ήταν μια από τις πιο απερίσκεπτες προκλήσεις που έχει δει ποτέ το κοινό του Γουέμπλεϊ. Οι οπαδοί ίσως θυμούνται το εν λόγω στιγμιότυπο. Αλλά η αντίδραση των υπόλοιπων παικτών της Φόρεστ στην κίνηση του Γκασγκόιν συχνά ξεχνιέται. Δεν μνημονεύεται. Για έναν άνδρα, παρέμειναν ήρεμοι στην ουσία. Για τον προπονητή τους, Μπράιν Κλαφ. Οι παίκτες του Κλαφ ποτέ δεν λογομαχούσαν με τους διαιτητές.

Οι παίκτες της Φόρεστ ήταν πρότυπο επαγγελματία αθλητή. Σέβονταν την ομάδα και τους οπαδούς της. Ο Κλαφ πίστευε ότι η ομάδα του πρέπει να αποτελεί πρότυπο για την τοπική κοινότητα που εκπροσωπούσε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα θα απολάμβανε να δει δυο από τα νεαρά αστέρια της ομάδας, το Μπεν Όσμπορν και τον Τζόε Λόλεϊ, να επισκέπτονται ένα καταφύγιο άστεγων κοντά στο City Ground.

Αυτό το καλοκαίρι η Φόρεστ άρχισε να υποστηρίζει μια σπουδαία πρωτοβουλία που αφορά τα κέντρα που φιλοξενούνται άστεγοι. Έγινε συνεργάτης των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Θέλει να βοηθήσει να συγκεντρωθούν 200.000 λίρες για το φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο έρχεται σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους της πόλης που δεν έχουν στέγη. Μόνο για τους τελευταίους έξι μήνες, η φιλανθρωπική οργάνωση είχε 23.000 κλήσεις στην τηλεφωνική της γραμμή.


Στο πλαίσιο της σύμπραξης, οι υπάλληλοι του Framework έδειξαν στους Όσμπορν και Λόλεϊ μερικά από τα μέρη γύρω από το κέντρο της πόλης-εγκαταλελειμμένα κτίρια, σοκάκια, γύρω από κάδους απορριμμάτων – όπου οι άστεγοι κοιμούνται. Στη συνέχεια τους πήγαν στο καταφύγιο στο London Road. Ένα βίντεο που δημιούργησαν σε συνεργασία Φόρεστ και Framework δείχνει τον 24χρονο Όσμπορν και τον 26χρονο Λόλεϊ να συνομιλούν με τους κατοίκους. Δείχνουν μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον και αφοσίωση. Προφανώς δεν χρειάστηκε μεγάλη πειθώ για να βρεθούν εκεί.

Ο Όσμπορν δήλωσε σχετικά: «Η έλλειψη στέγης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα. Φαίνεται ότι οι αριθμοί αυξάνονται. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό οι ενώσεις όπως το Framework (να μπορούν να παρέχουν) ξενώνες σαν αυτό, όπου οι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν για να κάνουν αυτό το πρώτο βήμα στην επιστροφή στην ομαλότητα. Είναι τεράστιο. Η ευαισθητοποίηση μπορεί να είναι μόνο καλό»

Και δεν είναι μόνο ο Μπράιαν Κλαφ που θα εγκρίνει. Ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει βάλει όλο του το προσωπικό να εργάζεται σκληρά για να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια της τοπικής κοινότητας του συλλόγου, από τότε που ανέλαβε τη λέσχη πριν από 17 μήνες. Ο ισχυρός άνδρας είναι τόσο γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δράσεις και στην πατρίδα του την Ελλάδα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά βρετανικά δημοσιεύματα.


Από την στιγμή που ο Έλληνας επιχειρηματίας ανέλαβε τα ηνία της Φόρεστ, η ομάδα έχει οικοδομήσει νέες σχέσεις με σχολεία του Νότιγχαμ, επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλες αθλητικές ομάδες. Η σύμπραξη του σωματείου με το Framework – που ήρθε μετά τη βοήθεια παικτών της ομάδας τα περασμένα Χριστούγεννα σε άλλο καταφύγιο προσφύγων πέρυσι – ήταν μια απόφαση που πήρε ακριβώς στην κορυφή της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος της ομάδας Νίκολας Ράνταλ δήλωσε: «Είναι φιλοδοξία του κ. Μαρινάκη όχι μόνο οι επιτυχίες στο γήπεδο, αλλά και να αναγνωρίσει η ομάδα τις υποχρεώσεις της απέναντι στην τοπική κοινότητα. Ορίσαμε το Framework ως επίσημο φιλανθρωπικό μας συνεργάτη για την τρέχουσα σεζόν για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος της έλλειψης στέγης στην κοινότητά μας. Η δουλειά που κάνουν, ειδικά με τους ανθρώπους στους δρόμους, μπορεί να είναι σωτήρια και να αλλάξει τη ζωή τους».

Αργότερα αυτό το μήνα, εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να κατασκηνώσουν έξω από το City Ground, ως μέρος του ετήσιου Big Sleep Out του Framework. Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει περισσότερες από 20,000 λίρες για να βοηθήσει το φιλανθρωπικό έργο της οργάνωσης. Τον περασμένο μήνα, η Φόρεστ συνεργάστηκε με τον ανώτερο σερίφη του Nottinghamshire, Νικ Εμπς, για να διοργανώσει ένα δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων στο City Ground – και να γνωστοποιήσει παράλληλα το έργο του Framework, στους τοπικούς επιχειρηματίες και τους πολιτικούς ηγέτες.

Στο τέλος της νύχτας, ο νικητής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, πρώην τεχνικός της Φόρεστ και πρόεδρος Frank Clark, υπενθύμισαν πως ο Μπράιαν Κλαφ ήθελε πάντοτε οι παίκτες της ομάδας να είναι ενεργοί πολίτες και να ασχολούνται με την κοινότητά τους. Ο Κλαφ πήρε την ομάδα για μια βόλτα στην πόλη, για να τους δείξει πόσο σκληρή ήταν η ζωή για τους ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της απεργίας των ορυχείων του 1984, η Φόρεστ παρείχε γεύματα για τις οικογένειες των εργαζόμενων που απεργούσαν. Σήμερα το Framework ελπίζει ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του συλλόγου μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα του Κλαφ, για να δώσουν ένα χέρι βοήθειας σε μια άλλη γενιά ντόπιων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες τους, με τους παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ να γίνονται πρότυπα για την κοινωνία της πόλης.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024