Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουντιάλ στην Ελλάδα;

Μουντιάλ στην Ελλάδα;

Στόχος το 2030, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κατά την τετραμερή συνάντηση, στην οποία έδωσε το παρών ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση για συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 από τις τέσσερις βαλκανικές χώρες προέκυψε σήμερα, όταν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ πρότεινε την κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030, από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ρουμανία, στην διάρκεια της σημερινής Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν, παίρνοντας τον λόγο, είχε αποκαλύψει πως ο σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εκδήλωσε την επιθυμία οι τέσσερις χώρες να διοργανώσουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε βάθος δεκαετίας. Τότε ήταν που ο Μπόϊκο Μπορίσοφ προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που αποδεικνύει την μεγάλη δυναμική του εγχειρήματος και την προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επιτρέποντας τους την εξέταση της από κοινού διοργάνωσης του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον κόσμο, του Μουντιάλ, το 2030.

Αν πάντως κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα, οι τέσσερις χώρες θα έχουν ως αντιπάλους την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης. Επίσης η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ του 2030, ενώ κοινές διεργασίες υπάρχουν και από πλευράς Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024