Τη στιγμή που ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να ολοκληρώσει όλα τα βήματα που απαιτούνται για την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου θα ολοκληρωθεί το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2019, η κυβέρνηση του, φαίνεται ότι βλέπει ήδη παρακάτω.

Συγκεκριμένα, ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί στην Ελλάδα.

Ο κ. Οσμάνι αναμένεται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη επίσκεψη του στη χώρα μας είπε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συζητηθούν η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και το πως μπορεί η τεχνογνωσία της ελληνικής πλευράς να αξιοποιηθεί στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος με την ΕΕ.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, διότι η χώρα έχει ήδη γίνει στρατηγικός εταίρος. Η υποστήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών στη ‘’Μακεδονία’’ ενισχύεται, ενώ στην Ελλάδα η διαδικασία (σ.σ για έγκριση της συμφωνίας) επ’ ουδενί δεν απειλείταιπαρά τους κλυδωνισμούς της καθημερινής πολιτικής» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ελπίζω ότι και αύριο θα μοιραστούμε θετικά μηνύματα, πως αυτή η πορεία (σ.σ της Συμφωνίας των Πρεσπών) είναι μη αναστρέψιμη και ότι Ελλάδα και Μακεδονία παραμένουν στρατηγικοί εταίροι. Η περιοχή έχει δύο χώρες με ισχυρές σχέσεις, οι οποίες θα αντανακλώνται στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Οσμάνι.

Στη συνέχεια επισήμανε πως στις τελικές φάσεις ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση της «Μακεδονίας».

«Επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα και ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ήταν οι σταθερότεροι υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο ώστε η ‘’Μακεδονία’’ να λάβει ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο σκοπιανός αξιωματούχος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο