Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιγουριά των Σκοπίων για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα

Σιγουριά των Σκοπίων για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα

Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί στην Ελλάδα εξέφρασε ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα

Τη στιγμή που ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να ολοκληρώσει όλα τα βήματα που απαιτούνται για την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου θα ολοκληρωθεί το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2019, η κυβέρνηση του, φαίνεται ότι βλέπει ήδη παρακάτω.

Συγκεκριμένα, ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί στην Ελλάδα.

Ο κ. Οσμάνι αναμένεται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη επίσκεψη του στη χώρα μας είπε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συζητηθούν η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και το πως μπορεί η τεχνογνωσία της ελληνικής πλευράς να αξιοποιηθεί στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος με την ΕΕ.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, διότι η χώρα έχει ήδη γίνει στρατηγικός εταίρος. Η υποστήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών στη ‘’Μακεδονία’’ ενισχύεται, ενώ στην Ελλάδα η διαδικασία (σ.σ για έγκριση της συμφωνίας) επ’ ουδενί δεν απειλείταιπαρά τους κλυδωνισμούς της καθημερινής πολιτικής» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ελπίζω ότι και αύριο θα μοιραστούμε θετικά μηνύματα, πως αυτή η πορεία (σ.σ της Συμφωνίας των Πρεσπών) είναι μη αναστρέψιμη και ότι Ελλάδα και Μακεδονία παραμένουν στρατηγικοί εταίροι. Η περιοχή έχει δύο χώρες με ισχυρές σχέσεις, οι οποίες θα αντανακλώνται στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Οσμάνι.

Στη συνέχεια επισήμανε πως στις τελικές φάσεις ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση της «Μακεδονίας».

«Επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα και ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ήταν οι σταθερότεροι υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο ώστε η ‘’Μακεδονία’’ να λάβει ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο σκοπιανός αξιωματούχος.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024