Ζάεφ: Οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθούν ως τα μέσα Ιανουαρίου
Ο Ζάεφ υποστήριξε ότι «οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα» και ως εκ τούτου όλα θα ολοκληρωθούν στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου
Μέχρι το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ, οι οποίες ψηφίστηκαν πρόσφατα από το κοινοβούλιο της χώρας και απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.
«Οι όροι για τα χρονοδιαγράμματα είναι προσδιορισμένοι με σαφήνεια. Εάν υιοθετήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και τις προωθήσουμε στη Βουλή, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε διάστημα 30 ημερών», σημείωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.
Ο Ζάεφ υποστήριξε ότι «οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα» και ως εκ τούτου όλα θα ολοκληρωθούν στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.
Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στήριξαν την κυβέρνηση Ζάεφ στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή, δίνοντας της την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων που χρειαζόταν για να ξεκινήσει τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Όσο συντομότερα ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, τόσο το καλύτερο και για τους πολίτες της Ελλάδας, που θα δουν τα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε, εκτιμώντας ότι η αντιπολίτευση δεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τη διαδικασία στο κοινοβούλιο.
Επίσης, ο Ζάεφ δήλωσε ότι έχει τακτική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι κανείς από τους δύο δεν βλέπει παράταση των διαδικασιών.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι έγινε γνωστή ή έναρξη προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία της γειτονικής χώρας κατά του προέδρου για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
- Ήταν ο Αλέν Ντελόν δολοφόνος στην πραγματική ζωή; Μόνο τρία άτομα γνωρίζουν την αλήθεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442