Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελική έρευνα κατά Ιβάνοφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Εισαγγελική έρευνα κατά Ιβάνοφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ, διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας της γείτονος, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ και του πρωθυποργού, Ζόραν Ζάεφ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κλυδωνίζει το πολιτικό σκηνικό της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο Γενικός Εισαγγελέας της ΠΓΔΜ, διέταξε προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η δικαστική διερεύνηση, ξεκίνησε έπειτα από δύο ανώνυμες καταγγελίες και αφορά στην εις διπλούν παραβίαση του Συντάγματος της χώρας αναφορικά με τη μη υπογραφή τόσο του Διατάγματος για τη Γλώσσα, όσο και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Έχουμε ζητήσει πληροφορίες από τη Βουλή και το προεδρικό γραφείο σχετικά με τις ημερομηνίες των αποφάσεων και τους λόγους για τους οποίους δεν υπογράφηκαν» ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί κατά πόσον οι διάδικοι έχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν δικαιολογούν περαιτέρω ποινικές διαδικασίες εναντίον του Ιβάνοφ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος Ιβανόφ είχε αρνηθεί να υπογράψει το διάταγμα για νόμο που θα επικύρωνε τη συμφωνία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, το οποίο εν τέλει εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στις 20 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, τότε είχε πει πως δεν υπογράφει το διάταγμα αφού «ενεργεί πάντα με υπευθυνότητα, ασκώντας τα δικαιώματά του και τα καθήκοντά του στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των συμφερόντων της χώρας».

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι επιζήμια για τη »Μακεδονία» και αποτελεί μια προσωπική απόφαση και ευθύνη του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ και του ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ» είχε τονίσει ο Ιβάνοφ.

Στη συνέχεια είχε πει πως «η συμφωνία είναι επιβλαβής και αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους και πέρασε με αδιαφανή τρόπο».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024