Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποτάμι : Ο κ. Τσίπρας επιμένει να στρουθοκαμηλίζει

Ποτάμι : Ο κ. Τσίπρας επιμένει να στρουθοκαμηλίζει

«Δέσμιο των ιδεοληψιών του» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «για άλλη μια φορά κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα»

«Δέσμιο των ιδεοληψιών του» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «για άλλη μια φορά κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Τσιόδρας, «από την πρότασή του Αλέξη Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Τη στιγμή που δεκάδες ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει».

«Το Ποτάμι έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με την οποία προβλέπει μεταξύ άλλων: Να μην παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών σε χρόνους συντομότερους από εκείνα των πολιτών. Για την άρση της ασυλίας των βουλευτών να αποφασίζει δικαστικό συμβούλιο και όχι τα κόμματα στην Βουλή.

»Να μην ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση χωρίς κριτήρια και χωρίς εγγυήσεις αμεροληψίας. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μη μπορεί να χρησιμοποιείται για την πτώση της κυβέρνησης αλλά να μην ανατρέπονται και οι πολιτειακές ισορροπίες με απευθείας εκλογή του. Οι ιεράρχες να μην καθορίζουν την πολιτική στην Παιδεία και να μη στέκονται εμπόδιο στη διεύρυνση των δικαιωμάτων» συμπληρώνει ο κ. Τσιόδρας.

«Οι νέοι να μπορούν να σπουδάζουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να κάνουν τις σπουδές που θέλουν. Να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024