Σε εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διεργασίες από το Μαξίμου προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο θα υπάρχει πλειοψηφία για να στηρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση αποχώρησής του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους ότι εάν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο τότε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο, αν θα ακολουθήσουν όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ τη «γραμμή Καμμένου». Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας ενώ θετικά έχει μιλήσει και η Έλενα Κουντουρά χωρίς ωστόσο να πει με σαφήνεια εάν θα την ψηφίσει όταν θα έρθει στη Βουλή.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, φαίνεται πως υπουργός Επικρατείας Αλέκος  Φλαµπουράρης φέρεται κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα να έχει προβεί σε αλλεπάλληλες συναντήσεις µε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, άλλων κοµµάτων και ανεξάρτητων µελών του Κοινοβουλίου, καθώς και µε πολιτικά στελέχη που είναι διατεθειµένα µε κάθε τρόπο να στηρίξουν την παραµονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Και αυτό, όπως αναφέρεται,  ανεξάρτητα από τη στάση που θα ακολουθήσει ο Πάνος Καµµένος, ο οποίος, φαίνεται πως θεωρείται «τελειωµένος» για το Μέγαρο Μαξίµου. Εξ ου και οι τελευταίες αναφορές των υπουργών Επικρατείας και στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα, ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου και Χριστόφορου Βερναρδάκη, πως από αυτή τη Βουλή, ακόµα και αν αποχωρήσει ο Πάνος Καµµένος, µπορεί να συγκροτηθεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι αναφορές αυτές µόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς φαίνεται ότι στο παρασκήνιο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην περίπτωση που ο κ. Καµµένος υλοποιήσει την απειλή του και αποσύρει ο ίδιος τη στήριξή του στην κυβέρνηση. Και λέµε ο ίδιος, διότι είναι εµφανές πως έχει χάσει το κόµµα του, δεδοµένου ότι µια σειρά από βουλευτές αλλά και κορυφαία στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. δεν φαίνονται διατεθειµένοι να τον ακολουθήσουν, αν αποφασίσει να φύγει από την κυβέρνηση µε αφορµή τη Συµφωνία των Πρεσπών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο