Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Απέλαση ιρανού διπλωμάτη

Γαλλία: Απέλαση ιρανού διπλωμάτη

Το Παρίσι προχώρησε στην απέλαση ενός ιρανού διπλωμάτη αντιδρώντας σε μια αποτυχημένη συνωμοσία για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα

Το Παρίσι προχώρησε στην απέλαση ενός ιρανού διπλωμάτη αντιδρώντας σε μια αποτυχημένη συνωμοσία για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Την επίθεση αυτήν οργάνωσε μία εξόριστη ομάδα της ιρανικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με διπλωματικές και αστυνομικές πηγές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε στις 2 Οκτωβρίου ότι δεν υπήρχε αμφιβολία για την εμπλοκή του υπουργείου Πληροφοριών του Ιράν πίσω από το σχεδιασμό της επίθεσης αυτής, σε διαδήλωση που έγινε στις 30 Ιουνίου.

Έτσι, οι γαλλικές αρχές «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών της Τεχεράνης, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία δύο Ιρανών.

Πριν από ένα μήνα οι γαλλικές Αρχές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, μέσω της απέλασης ενός ιρανού διπλωμάτη που είχε την έδρα του στο Παρίσι, σύμφωνα με πέντε πηγές.

Όπως δήλωσαν δύο από τις πηγές, επρόκειτο για στέλεχος των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δρούσε υπό διπλωματική κάλυψη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024