Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου για την επικαιρότητα και απάντησε σε ερωτήματα στον απόηχο της πρόσφατης συνέντευξης του πρώην υπουργού Κοτζιά, κατά την διάρκεια της οποίας ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μετέφερε τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Καμμένος μίλησε για χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης από τον Τζόρτζ Σόρος.

Κληθείς να σχολιάσει το επίμαχο σημείο της συνέντευξης Κοτζιά, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι τα περί Σόρος κινούνται στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας.

Ερωτηθείς για το εάν με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά συνωμοσιολόγο, ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε ότι ο τέως υπουργός Εξωτερικών μετέφερε αυτά που είπε ο Πάνος Καμμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Όχι, δεν είπα ότι η χώρα είχε έναν υπουργό Εξωτερικών συνωμοσιολόγο, σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω πώς το καταλάβατε αυτό, ίσως να μην το είπα με τον σωστό τρόπο… Εδώ έχουμε μία μεταφορά ενός διαλόγου στο υπουργικό συμβούλιο, που σας είπα ότι δεν θέλω να σχολιάσω και ο υπουργός των Εξωτερικών αναλύει και μεταφέρει με έναν τρόπο αυτό το είπε ο υπουργός της Άμυνας.

»Κατά τη γνώμη λοιπόν, χωρίς να εμπλέκω ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο, ιδίως για τον κ. Κοτζιά που είμαστε και από την ίδια πολιτική προέλευση και τοποθέτηση, έχω τοποθετεί επανειλημμένως, πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και σπουδαίο πολιτικό που υπηρέτησε και αναβάθμισε την εξωτερική πολιτική της χώρας, η γνώμη ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος, που δεν την είπε ο Κοτζιάς στο υπουργικό συμβούλιο, κατά τη γνώμη μου είναι περισσότερο στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και του διαλόγου του μη τεκμηριωμένου, παρά σε κάτι άλλο. Αν κάποιος έχει κάποια απόδειξη περί αυτού να μας την πει…», τόνισε με νόημα και συνέχισε:

«Πρέπει να υπάρχει ένα όριο σε σχέση με το ποια πράγματα μπορούν να μεταφερθούν, ποια πράγματα μπορούν να συζητηθούν, ποια πράγματα μπορεί να λέγονται πάνω στην ένταση, πάνω σε μία κόντρα και ποια πράγματα κατά τη γνώμη μου αποτελούν τεκμηρίωση. Γιατί εδώ μιλάμε για εξωτερική πολιτική, μιλάμε για διπλωματία, θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο