«Τουλάχιστον 60 με 70 άτομα άτομα που φορούσαν κουκούλες  συμμετείχαν στην επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας. Μερικοί κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα, άκουγα θορύβους από θραύσεις παρμπρίζ σταθμευμένων οχημάτων καθώς και ομαδικές φωνές «θα πεθάνετε όλοι σήμερα»». Με αυτά τα λόγια περιγράφει μάρτυρας που βρέθηκε κοντά στο Α.Τ Ομόνοιας το βράδυ της καταδρομικής επίθεσης από ομάδες αντιεξουσιαστών και κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργήθηκε.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα,  ο δικηγόρος Β.Ν  που το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου βρισκόταν στο σημείο ανακάλεσε όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορούσε προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην έρευνα των αρχών.

Τι αναφέρει στην κατάθεση

Ο δικηγόρος κλήθηκε  να πει στους αστυνομικούς όλα όσα είδε και έζησε το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου στην Ομόνοια.

Στα 55 λεπτά που κατέθετε, σημείωσε : «Από ώρα 20:00 της 15.10.18 και μετά βρισκόμουν στην πλατεία Καραΐσκάκη στην Αθήνα καθισμένος σε ένα καφέ έναντι του ξενοδοχείου Stanley όπου συνήθως πηγαίνω. Την 20:40 περίπου ώρα αποφάσισα να διασχίσω την οδό Μάρνη και στη συνέχεια την οδό Καρόλου προκειμένου στη συνέχεια διαμέσου της οδού Βεραντζέρου να φθάσω πέριξ της πλατείας Ομονοίας όπου αναζητώ εδώ και καιρό γραφείο προς μίσθωση για να στεγάσω το υποκατάστημα του δικηγορικού μου γραφείου που διατηρώ στην Κατερίνη. Όταν βρισκόμουν σε μια απόσταση περίπου 200 μέτρων από το Α.Τ Ομόνοιας όπου συχνά πηγαίνω για επαγγελματικούς λόγους ως δικηγόρος κρατουμένων και κυρίως αλλοδαπών, άκουσα έντονες φωνές και κρότο από θραύση γυάλινης φιάλης.

Επίσης αντιλήφθηκα όσο ανέβαινα προοδευτικά τη Βεραντζέρου επιταχύνοντας τον βηματισμό μου, άτομα ενδεδυμένα με μαύρα ρούχα νεαρής κυρίως ηλικίας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα σταθμευμένα επί της οδού Βεραντζέρου οχήματα τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και ιδιωτών με ιδιαίτερη σφοδρότητα αλλά και ταχύτητα θα πρόσθετα».

Στην αρχή, συνεχίζει ο δικηγόρος,  νόμιζα ότι συμπλέκονται αλλοδαποί διότι στην οδό Βεραντζέρου και στην ευρύτερη περιοχή από όπου περνώ συχνά έχω παρατηρήσει ότι «κινούνται τοξικοεξαρτημένοι αλλά και αλλοδαποί που δεν έχουν κατάλυμα και κατά τη γνώμη μου διαπράττουν κλοπές. Περίπου την 20:55 ώρα σταμάτησα σε μια γωνία και ουσιαστικά κρύφτηκα βγάζοντας τη γραβάτα μου φοβούμενος μην στραφούν εναντίον μου. Τα δεκάδες άτομα που προσδιορίζω περίπου 60 με 70 νωρίτερα είχαν όπως διαπίστωσα μετά, επιτεθεί σε λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ που ήταν σταθμευμένο επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου σχεδόν στη συμβολή με τη Βεραντζέρου πετώντας φιάλες με εύφλεκτο υλικό καθώς και στην είσοδο του Α.Τ Ομόνοιας, διότι προκλήθηκε λάμψη».

Αντιλήφθηκα, προσθέτει,  «ότι πρόκειται για οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση εναντίον του Α.Τ Ομόνοιας από αγνώστους που ανήκουν κατά την εκτίμηση μου στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι η επίθεση εκδηλώθηκε την 20:55 ώρα με 21:00 της 15.10.18. «Όταν προσέγγιζα το Α.Τ Ομόνοιας η εκδηλωθείσα επίθεση ήταν σχεδόν στο πέρας της και πιστεύω ότι συνολικά ήταν στην Βεραντζέρου και στην Γ΄Σεπτεμβρίου εξήντα με εβδομήντα άτομα που αν πρόσεξα καλά αποχωρώντας κατευθύνθηκαν στην οδό Χαλκοκονδύλη. Η εκτίμηση μου είναι ότι η επίθεση διήρκεσε το πολύ 4 με 5 λεπτά. Τα άγνωστα άτομα που συμμετείχαν κατευθύνθηκαν μετά την πράξη τους στην οδό Χαλκοκονδύλη. Είδα τη στιγμή της αποχώρησής τους να περπατούν στο πεζοδρόμιο της οδού Βεραντζέρου έναντι σχεδόν του Α.Τ Ομόνοιας αλλοδαπούς επισκέπτες οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να κρυφτούν. Δεν μπορώ να προσδιορίσω που συγκεντρώθηκαν και από ποια σημεία κατευθύνθηκαν προς το Α. Τ Ομόνοιας τα άγνωστα άτομα».

Καταλήγει λέγοντας πως τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση ήταν περίπου 60 με 70 στον αριθμό.« Όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση φορούσαν μαύρα ρούχα, ελάχιστοι παντελόνια τζιν χρώματος σκούρο μπλε και φορούσαν όλοι κουκούλες full face καλύπτοντας έτσι τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Μερικοί εξ αυτών ήταν υψηλόσωμοι και αδύνατοι. Από ότι διέκρινα και θυμάμαι μερικοί κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και άκουγα θορύβους από θραύσεις παρμπρίζ σταθμευμένων οχημάτων καθώς και ομαδικές φωνές “Θα πεθάνετε όλοι σήμερα”. Άλλο τίποτα πάνω στην ταραχή δεν μπόρεσα να διακρίνω αν έφεραν μαζί τους. Άκουσα όμως θόρυβο από έκρηξη φιαλών, που πιθανόν περιείχαν εύφλεκτο υλικό και εκτοξεύονταν στο Α.Τ Ομόνοιας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο