Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννος Παπαντωνίου : Τα «ύποπτα» ακίνητα που είναι στο μικροσκόπιο

Γιάννος Παπαντωνίου : Τα «ύποπτα» ακίνητα που είναι στο μικροσκόπιο

Το 2002 το ζεύγος, αγοράζει στη θέση Τρία Λαγγόνια στη Σύρο μια έκταση πέντε στρεμμάτων όπου και κτίζει το 2006 μια ακόμα βίλα 224 τ.μ. η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι αξίας 4 εκατ. ευρώ

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών μπαίνει ξανά η περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, μετά την απόφαση για προφυλάκισή τους στον Κορυδαλλό. Ηταν άλλωστε Απρίλιος του 2017 όταν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δέσμευσε την κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελλάδα. Η δέσμευση είχε γίνει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για μίζες σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου στο Εθνικής Άμυνας και προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων και των αγορών ακινήτων από τον πρώην υπουργό.

Εκτοτε πέρασε 1,5 χρόνος μέχρι να έρθουν οι χθεσινές εξελίξεις και η απόφαση για προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του. Οι αρχές, πέραν των λογαριασμών που φέρεται να έχουν βρει, ψάχνουν και την πηγή προέλευσης των χρημάτων για την αγορά συγκεκριμένων ακινήτων που θεωρούνται «ύποπτα».

Το 1998 ο Γιάννος Παπαντωνίου αγορά ένα οικόπεδο 447,59 τ.μ. στην Κάτω Κηφισιά με τίμημα 40 εκατ. δραχμές. Εκεί χτίστηκε  πολυτελής τριώροφη κατασκευή με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012, στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκαν δύο οχήματα τα οποία ανήκουν στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.
Λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από εφτά γκαζάκια στα οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του κ. Παπαντωνίου στην οδό Ολυμπίας στην Κηφισιά. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο αυτοκίνητα.

Τα καμμένα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού

Στη Σύρο

Το 2002 το ζεύγος, αγοράζει στη θέση Τρία Λαγγόνια στη Σύρο μια έκταση πέντε στρεμμάτων όπου και κτίζει το 2006 μια ακόμα βίλα 224 τ.μ. η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι αξίας 4 εκατ. ευρώ. Η άδεια του κτίσματος ανήκει στην Ρούλα Κουράκου. Το ακίνητο αυτό πουλήθηκε το 2016 έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ από Ελληνοαµερικανό επιχειρηµατία που, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασµό του κ. Παπαντωνίου στη Γαλλία τα χρήματα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού το βάφτισαν «ΒluEros» και το νοικιάζουν µέσω διεθνών ιστοσελίδων, µε το ενοίκιο να ξεπερνάει κατά τη high season τις 3.000 ευρώ τη βραδιά.

Η βίλα χωρίζεται σε 6 υπνοδωμάτια με θέα και άλλα δύο τα οποία χρησιμεύουν κυρίως ως παιδικά υπνοδωμάτια ή δωμάτια για το προσωπικό.

Ο πρώην υπουργός έχει ακόμα στην κατοχή του τρία διαμερίσματα – γραφεία, τα οποία βρίσκονται στην οδό Αμερικής, στο Κολωνάκι.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα το ζεύγος Παπαντωνίου ζούσε στη Γενεύη στο καντόνι Champel με το γιο τους να σπουδάζει στην Ελβετία.

Διαβάστε επίσης:

Ζεύγος Παπαντωνίου : Στον Κορυδαλλό ως ύποπτοι φυγής

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024