Η Dyson επιβεβαίωσε την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτροκίνητου οχήματος σε εργοστάσιο της Σιγκαπούρης όπου ήδη διατηρεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο η παραγωγή της πολυσυζητημένης τετράτροχης απόπειρας θα φιλοξενηθεί σε ένα νέο εργοστάσιο η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει από τον προσεχή Δεκέμβριο με την προοπτική να ξεκινήσει την παραγωγή του ακόμα ανώνυμου ηλεκτροκίνητου μοντέλου από το 2021 οπότε και αναμένεται να διατεθεί.

Αιτιολογώντας την επιλογή της Σιγκαπούρης έναντι της Μεγάλης Βρετανίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Dyson, Jim Rowan αναφέρει σε επιστολή προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ότι: «η Σιγκαπούρη προσφέρει πρόσβαση σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, διαθέτει ολοκληρωμένο δίκτυο προμηθευτών και δυναμικό υψηλής ειδίκευσης. Έτσι αν και το τοπικό κόστος παραγωγής είναι συγκριτικά υψηλό, αντισταθμίζεται από το υψηλό επίπεδο στην εξέλιξη προηγμένων τεχνολογιών.

Κατ΄επέκταση αποτελεί τη σωστή επιλογή για την κατασκευή υψηλής ποιότητας εξοπλισμού και τη σωστή επιλογή για να κατασκευάσουμε το ηλεκτρικό μας όχημα».

Παρά την επικράτηση της Σιγκαπούρης ως τόπου παραγωγής του πρώτου της ηλεκτροκίνητου οχήματος, αυτό αρχικά εξελίσσεται σε δύο πρώην στρατιωτικές βάσεις της RAF στο Wiltshire της Βρετανίας, τις οποίες η Dyson σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να εμπλουτίσει με πίστες δοκιμών συνολικού μήκους 16 χλμ. σε μια νέα έκταση 45 στρεμμάτων η οποία θα αποτελεί μέρος ενός σύγχρονου κέντρου έρευνας και εξέλιξης, για την κατασκευή του οποίου η βρετανική φίρμα σκοπεύει να επενδύσει 200 εκ. στερλίνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο